Στην Πηγή και στο αθλητικό κέντρο «Σκαμνιές» διεξήχθη σήμερα  το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανώμαλου δρόμου με τη συμμετοχή αθλητών από όλη τη χώρα. Ο καιρός στάθηκε σύμμαχος των αθλητών, καθώς τα πρώτα σύννεφα διαδέχθηκε ο ήλιος.
Στα 10χλμ. των ανδρών από τα πρώτα κιόλας μέτρα ξεχώρισαν Μαγγίνας, Μερούσης και Γκελαούζος. Ο Δήμος Μαγγίνας κέρδισε με αρκετή διαφορά τον αγώνα, τερματίζοντας σε 30.48. Δεύτερος ήταν ο Χριστόφορος Μερούσης με 31.25, ενώ τρίτος ο Κωνσταντίνος Πούλιος με 31.45.
Στα 8χλμ. των γυναικών η Κωνσταντίνα Κεφαλά πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα και επικράτησε με 27.59, ενώ την ακολούθησαν η Ράνια Ρεμπούλη με 28.43 και η Παναγιώτα Βλαχάκη – που έκανε επανεμφάνιση μετά από τραυματισμό – με 29.56.
Στις Νεάνιδες η Αναστασία Μαρινάκου προερχόμενη από εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση από τους αγώνες του κλειστού πρώτευσε στα 4χλμ. με 14.13. Δεύτερη ήταν η Ανδρικοπούλου με 14.38 και τρίτη η Χρυσαειδή με 14.39.

«Έτρεξα σήμερα όπως μου υπέδειξε ο προπονητής μου (σ.σ. Χρήστος Παπαχρήστος). Στο πρώτο μισό του αγώνα έλεγξα τον αγώνα, ενώ στο δεύτερο ανέβασα τον ρυθμό μου. Η διαδρομή μου άρεσε πάρα πολύ, ενώ ευχαριστήθηκα τον αγώνα μου», δήλωσε η Αναστασία Μαρινάκου που ανήκει στη ΓΕΑ Τρικάλων.  
Στους Νέους πρώτος τερμάτισε ο Μάρκος Γκιούρλας με 24.48. «Ήταν ένας αγώνας καθαρά προπονητικού χαρακτήρα. Δεν ήθελα να πιεστώ ιδιαίτερα μετά την αγωνιστική δράση στον κλειστό στίβο», δήλωσε ο Γκιούρλας που το επόμενο Σάββατο (7/3) θα αγωνιστεί στο Στρατιωτικό πρωτάθλημα Ανώμαλου δρόμου στο Τατόι.