Μπροστά σε 5.000 και πλέον φιλάθλους ο ΑΟ Τρίκαλα επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας με 2-1 της ομάδας των Χανίων και πλησιάζοντας στους τέσσερις βαθμούς από την πρωτοπόρο ΑΕΛ. Η τοπική ομάδα (φωτογραφία από sportrikala.gr) ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού (κυρίως στο β’ ημίχρονο) και προηγήθηκε 2-0 με γκολτων Στεφάνοβιτς(59’) και Κουσκουνά (70’). Οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 90’ με απευθείας χτύπημα φάουλ του Μασάδο.
Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία, όταν στο 8' το διαγώνιο σουτ του Λαμπάκη έφυγε άουτ.
Στο 15' ο Μπλάζιτς εξουδετέρωσε το σουτ του Γκονζάλες μέσα από την περιοχή, ενώ ο ίδιος παίκτης επιχείρησε να βρει δίχτυα από μακρινή απόσταση στο 20', αλλά δεν τα κατάφερε.
Τα Χανιά είχαν μείνει σε παθητικό ρόλο και ένα σουτ του Σταματή στο 37' που πέρασε άουτ δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Γιδόπουλο, με τις δύο ομάδες, πάντως, να πηγαίνουν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.
Στην επανάληψη, ωστόσο, ο ΑΟΤ ήταν πολύ δυνατός και στο 59' ο Στεφάνοβιτς με σουτ αξιοποίησε την ασίστ του Λαμπάκη και άνοιξε το σκορ.
Στο 68' η ομάδα του Κωνσταντίνου Παναγόπουλου άγγιξε και το 2-0, όταν ο Ριζογιάννης έστειλε ελάχιστα άουτ την μπάλα μετά το γύρισμα του Κουσκουνά, ωστόσο στο 71' το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων ήρθε ύστερα από τη συνεργασία των δύο παικτών.
Ο Ριζογιάννης, λοιπόν, έβγαλε τον Κουσκουνά σε θέση τετ α τετ με τον Μπλάζιτς και ο φορ των «κυανέρυθρων» με πλασέ «καθάρισε» το τρίποντο για την ομάδα του.
Ο ΑΟΧ μείωσε στο 90' με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Μασάδο, αλλά δεν είχε χρόνο να πετύχει κάτι περισσότερο και η ήττα δεν απεφεύχθη για τους παίκτες του Θωμά Γράφα.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Φωτιάς του Συνδέσμου Πέλλας με βοηθούς τον Τζιαμπάση και τον Τζιουβάρα από τον Σύνδεσμο Κοζάνης.
ΤΡΙΚΑΛΑ (Κωνσταντίνος Παναγόπουλος): Γιδόπουλος, Λαμπάκης, Παπαργυρίου, Ζώνας, Παπαπαναγιώτου, Μουμίν, Ριζογιάννης, Δουκάκης (75' Γκμπαλέ), Κουσκουνάς, Στεφάνοβιτς (90'+3 Μακρίδης), Γκονζάλες (82' Χαροντάκης).
ΧΑΝΙΑ (Θωμάς Γράφας): Μπλάζιτς, Παγώνης, Μασάδο, Καρτσαμπάς, Νύκταρης (35' Γκέσιος), Διαμαντόπουλος, Σαΐν (67' Σάντερσον), Λίτα, Μπριλάκης, Μπουζούκης (75' Ρίκκα), Σταμάτης.
Aναλυτικά τα αποτελέσματα
Ολυμπιακός Βόλου – Πανελευσινιακός 5-1
Κέρκυρα – Λαμία 3-2
Πανσερραϊκός – Ζάκυνθος 1-0
Απόλλων Σμύρνης – Κισσαμικός 1-0
Αναγέννηση Καρδίτσας – Αχαρναϊκός 1-0
Παναχαϊκή – ΑΕΛ 1-1
Τρίκαλα – Χανιά 2-1
Εργοτέλης – Αγροτικός Αστέρας 1-2
Παναιγιάλειος – Καλλιθέα 0-3
Βαθμολογία (σε 10 αγώνες): ΑΕΛ 24, ΑΟ Τρίκαλα 20, Απόλλων Σμύρνης 19, Κέρκυρα 18, Αναγέννηση Καρδίτσας 16, Παναχαϊκή 15, Χανιά, Κισσαμικός, Ολυμπιακός Βόλου και Καλλιθέα 14.