Με διθυραμβικά λόγια  μιλούν για την εξέλιξη του τρικαλινού ποδοσφαιριστή Κώστα Φορτούνη ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σάββας Θεοδωρίδης και ο παλαίμαχος παίκτης Βασίλης Καραπιάλης.
Ο πρώτος μάλιστα σε δηλώσεις του στο «Φως» υποστηρίζει ότι ο Φορτούνης «έχει μια μίξη στοιχείων που μου θυμίζει τον Θανάση Μπέμπη και τον Καραπιάλη».
Αναλυτικά η δήλωσή του: "Ο Φορτούνης είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο, για το οποίο έχω να πω πολλά. Θα ξεκινήσω από τούτο. Θυμάστε πέρυσι τι σεζόν έκανε ο Τσόρι; Όλοι οι Ολυμπιακοί ήταν ξετρελαμένοι μαζί του και όλοι οι αντίπαλοι τον αναγνώριζαν ως τον καλύτερο παίκτη στο πρωτάθλημα. Όταν χτύπησε οι Ολυμπιακοί λέγανε 'πω πω τι θα κάνουμε;'. Ότι ο Φορτούνης έκανε ολόκληρο Τσόρι Ντομίνγκεζ να ξεχαστεί είναι τεράστιο επίτευγμα. Ο Φορτούνης παίζει στην πιο νευραλγική θέση και ανέλαβε το πιο δύσκολο έργο, να αντικαταστήσει τον Τσόρι. Και τα κατάφερε απίστευτα καλά".
"Δεν είναι πολύ μεγάλο ταλέντο, είναι ήδη ολοκληρωμένος παικταράς. Έχει μαγικό άγγιγμα στην μπάλα, σε κλάσμα δευτερολέπτου την ακουμπάει και γυρνάει το σώμα του για να δει όλο το γήπεδο. Έχει εξαιρετική μεταβίβαση και ψάχνει πάντα τον κενό χώρο. Είναι πολύ γρήγορος, αέρινος στα πρώτα μέτρα φεύγει από τον αντίπαλο και παίζει σύγχρονο ποδόσφαιρο κυνηγώντας το γκολ. Δίνει την μπάλα και κυνηγάει το 'ένα δύο', να φύγει βέλος στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας για να ξαναπάρει την μπάλα και να σκοράρει. Γι' αυτό έχει βάλει τα περισσότερα γκολ από όλους. Έχει πολύ καλά πόδια και γι' αυτό του λέω κατ' ιδίαν να σουτάρει και από μακριά. Βάζει ένα φάλτσο στην μπάλα που είναι φυσικό ταλέντο. Έχει μια μίξη στοιχείων που μου θυμίζει τον Θανάση Μπέμπη και τον Καραπιάλη. Ο Θανάσης Μπέμπης για μένα είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής όλων των εποχών".

Από την πλευρά του ο Βασίλης Καραπιάλης μιλώντας στον «Πρωταθλητή» χρήζει τον τρικαλινό ως διάδοχό του αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «στην Τούμπα έδειξε ότι διαφέρει, δεν μασάει»