Ο Πανιώνιος παλεύει για να μην υποστεί αυτό που ουδέποτε έγινε στην ιστορία της Basket League ΣΚΡΑΤΣ (από το 1992) αλλά και από καταβολής Α1 (από το 1986), να υποβιβαστεί δηλαδή. Κόντρα στα Τρίκαλα BC Aries σημείωσε πέρυσι δύο δύσκολες νίκες όμως φέτος στο παιχνίδι της Νέας Σμύρνης υποχρεώθηκε στην τέταρτη πιο “βαριά” ήττα της ιστορίας του στο επαγγελματικό πρωτάθλημα χάνοντας και όγδοη στα χρόνια της Α1, με 60-98. Oπως αναφέρει η ιστοσελίδα του EΣΑΚΕ (www.esake.gr) «στο μοναδικό παιχνίδι των δύο ομάδων στη Θεσσαλία από τη στιγμή της δημιουργίας της ομάδας Τρίκαλα BC Aries, οι θεατές έζησαν ένα παιχνίδι που έκοβε την ανάσα τους. Στις 25 Ιανουαρίου 2014 ο Πανιώνιος επιβλήθηκε του αντιπάλου στην παράταση με 84-83 και χάρη σε καλάθι του Μαρκ Κάρτερ στην εκπνοή. Ηταν ένα παιχνίδι με μεγάλες διακυμάνσεις αφού τα Τρίκαλα BC Aries είχαν το πάνω χέρι στο πρώτο ημίχρονο (39-34) αλλά ο Πανιώνιος με ένα επιμέρους 28-19 στην τρίτη περίοδο πήρε το προβάδισμα (62-58).

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη στο τέλος της κανονικής διάρκειας αλλά ένα σουτ με το σκορ στο 75-75 από τον Περούνισιτς δεν βρήκε το στόχο. Ετσι ο νικητής αναδείχτηκε στο επιπλέον πεντάλεπτο με το καλάθι του νυν Αμερικανού του ΠΑΟΚ.

Για τον Πανιώνιο που έτσι πήρε δύο πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια του να εξασφαλίσει την τρίτη θέση της κανονικής περιόδου, ο ΜακΚόλουμ είχε 20, ο Λάνγκφορντ 11 και ο Μπατής 10 πόντους, με πέντε ασίστ και τέσσερα ριμπάουντ. Για τα Τρίκαλα BC Aries Γιούιν και Πορίνι είχαν από 18, ο Περούνισιτς 15 και ο Εβανς 12 πόντους με 14 ριμπάουντ».

Μικρά που ενδιαφέρουν
* Ο Μάριος Ματαλών θα φανεί την ύστατη στιγμή αν κάνει την επανεμφάνιση του έπειτα από απουσία τεσσάρων αγώνων -έπαιξε για τελευταία φορά στις 27 Δεκεμβρίου κόντρα στον Αρη. Με πέντε πόντους θα φτάσει τους 200 με τη φανέλα των Τρικάλων BC Aries ενώ με ένα κλέψιμο θα φτάσει τα 16 με τη Θεσσαλική ομάδα και θα ανεβεί στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας ξεπερνώντας τον Μιχάλη Γιαννακίδη.
* Εννιά πόντοι χωρίζουν τον Σλάβεν Τσούπκοβιτς από τους 200.
* Ενας πόντος θα είναι αρκετός για τον Τζάστιν Ινγκραμ προκειμένου να προσπεράσει τον Χρήστο Δεληγιάννη και να μπει στην πεντάδα των σκόρερ των Τρικάλων BC Aries στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.