Πρόσφατα, αμέσως μετά το δημοψήφισμα, δόθηκε σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ (ηλεκτρονικά, έντυπα, ίντερνετ) για δημοσίευση ένα άρθρο μου με τίτλο: «Κώστας Αργυρούσης: Κατάρρευση με γδούπο. Τέλος εποχής!».

    Το άρθρο μου αυτό δεν έχει τίποτα το προσωπικό. Είναι άρθρο πολιτικό 100%. Ασκεί αυστηρή κριτική, συνολικά και ιδιαίτερα για την προεκλογική βδομάδα, στον συγκεκριμένο δημοσιογράφο και στον σταθμό του, κυρίως στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή που κάνει ο ίδιος.

      Έχει σημασία πως το αντιμετώπισαν τα τοπικά ΜΜΕ. Όχι μόνο ο συγκεκριμένος ραδιοφωνικός σταθμός, αλλά όλα στην κυριολεξία τα ΜΜΕ ούτε το ανέγνωσαν ούτε το δημοσίευσαν! Άπαντα επέλεξαν τη σιωπή νεκροταφείου!

     Κανείς δεν έπρεπε να μάθει το παραμικρό απ’ αυτό το άρθρο! Φίμωτρο και σκότος 100%!

     Ποια δημοκρατία; Ποια ελευθεροτυπία; Ποιο δικαίωμα έκφρασης των ιδεών και πληροφόρησης των πολιτών; Ποιο δικαίωμα ελέγχου της εξουσίας (4η εξουσία γαρ); Όλα αυτά, τα τρικαλινά ΜΜΕ, ενεργώντας από κοινού, ενιαία κι αδιαίρετα, τα έθαψαν!!

Εύλογα τίθεται το ερώτημα απ’ όλους μας: γιατί το έκαναν;

→   Μήπως φοβούνται τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο-επιχειρηματία και όσους εκφράζει και εκπροσωπεί αυτός;

→   Μήπως πιστεύουν ότι κάποιοι είναι υπεράνω κριτικής, μεταξύ των οποίων οι «ισχυροί» των ΜΜΕ ή και γενικώς τα ΜΜΕ;

→   Μήπως η «συναδελφική αλληλεγγύη» (στην άθλια εκδοχή της);

   Σε κάθε περίπτωση αυτό το ομόθυμο και θαυμαστά συντονισμένο μπλακ-άουτ των τοπικών ΜΜΕ μας αφήνει άναυδους! Και μας προσβάλλει όλους βάναυσα! Γι’ αυτό δεν πρέπει να περάσει! Αν το αποδεχτούμε, μας περιμένουν μαύρες μέρες στην πόλη μας!

    ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ! ΚΑΛΟΥΜΕ όλα τα ΜΜΕ μαζί, αλλά και ένα-ένα χωριστά, να το ξανασκεφτούν καλά, να βγάλουν το φίμωτρο της σιωπής και να δημοσιεύσουν το άρθρο! Όσο γρηγορότερα, τόσο καλύτερα!

     Σε κάθε περίπτωση, επειδή πρόκειται για διακύβευση της ίδιας της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου και της ελευθεροτυπίας στα Τρίκαλα, δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, μέχρι που να δημοσιευθεί!  

   Θα περιμένουμε λίγο, ελπίζοντας να δούμε τη σιωπή να ρηγματώνεται, αλλιώς η απάντηση θα δοθεί με όρους κοινωνικού και πολιτικού κινήματος!

    Ακολουθεί το άρθρο μου που δεν δημοσιεύτηκε:

     « Κώστας Αργυρούσης

          Κατάρρευση με γδούπο.

     Τέλος εποχής!

                Μια εβδομάδα, η εβδομάδα του δημοψηφίσματος, έφτασε για να αποκαλυφθεί πλήρως στα μάτια των Τρικαλινών ο δυσώδης πολιτικός ρόλος του Κώστα Αργυρούση και του ραδιοφωνικού σταθμού του. Ρόλος απροκάλυπτης διαπλοκής και υπεράσπισης της ολιγαρχίας και των μνημονίων σε βάρος των συμφερόντων του λαού.

Για μια βδομάδα τόσο ο ίδιος, όσο και η πρωινή «ενημερωτική» εκπομπή του «ΖΥΓΟΥ» (κυρίως), υπερασπιζόμενοι το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, έγιναν το χωνί της μαύρης προπαγάνδας του Μαύρου Μετώπου στα Τρίκαλα, ποδοπατώντας βάναυσα κάθε στοιχειώδη κανόνα αντικειμενικής ενημέρωσης και δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

            Επιδόθηκαν σε πρωτοφανή ψέματα, παραπλάνηση, καλλιέργεια πανικού και κατατρομοκράτηση των ακροατών – ψηφοφόρων – πολιτών. Ακόμα και ανοιχτών απειλών από μικροφώνου κατά των υπερασπιστών του ΟΧΙ: «δεν θα έχουν που να κρυφτούν από τη Δευτέρα»!!

            Είχε το θράσος, ενώ εγώ ανέπτυσσα με επιχειρήματα τους λόγους που έπρεπε να ψηφιστεί το ΟΧΙ, να με κόψει στον αέρα μόλις χαρακτήρισα τον ίδιο και τον σταθμό του «πομπό του Μαύρου Μετώπου στα Τρίκαλα».

Στην ταξική (όπως αποδείχτηκε) σύγκρουση του ΝΑΙ ή ΟΧΙ, ο Αργυρούσης υπήρξε παπαγαλάκι των πλουσίων, είρων του λαού και των φτωχών, των αριστερών ιδεών, των αγωνιστών, των κινημάτων. Ο σταθμός του (άλλοτε “κυρίαρχος”, όπως ο ίδιος υπερηφανευόταν) αποδείχτηκε – και στους πλέον τυφλούς πλέον – πολύ, πολύ ταξικός. Είναι ο σταθμός της ολιγαρχίας του τόπου, παρά το γελοίο λαϊκίστικο ύφος και στυλ του.

            Πρετεντέρης, Τρέμη, Μπογδάνος αθροίζονται σωρευτικά στον Κώστα Αργυρούση, όταν μιλάμε για την περιοχή μας.

Σκάι και Μέγκα ωχριούσαν προεκλογικά στην παραπλάνηση και την πρόκληση πανικού μπροστά στον Ζυγό!

            Μάλιστα τόσο πήραν αέρα τα μυαλά του Αργυρούση που βγήκε έξω από το στούντιο του σταθμού του και – ως «πολιτικός» πια!! – συγκέντρωσε γύρω του όλο το σάπιο μνημονιακό πολιτικό σύστημα, το οργάνωσε και τέθηκε επικεφαλής του μετώπου του ΝΑΙ στα Τρίκαλα, βροντοφωνάζοντας «νυν υπέρ πάντων ο αγών»!

            Μ’ άλλα λόγια, δεν του έφτανε ο ρόλος των Πρετεντέρη, Τρέμη, Μπογδάνου, αλλά ενδύθηκε και τον ρόλο του Άδωνη!

            Μπορεί ο ρόλος και τα συμφέροντα που εξυπηρετούσε για δεκαετίες ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος (με ή χωρίς εισαγωγικά) και ο σταθμός του να ήταν ευρύτερα γνωστός και να μην διέθετε κανένα κύρος πλέον στην κοινωνία μας εδώ και καιρό, ωστόσο έπρεπε να μεσολαβήσουν οι πολιτικές αθλιότητες την εβδομάδα του δημοψηφίσματος για να περιπέσουν και να βυθιστούν οριστικά και τελεσίδικα στην καθολική απαξίωση και περιφρόνηση των Τρικαλινών.

Η πτώση έγινε με γδούπο! Είναι το αναπόφευκτο και μοιραίο τέλος του καθένα που χάνει το μέτρο και συμπεριφέρεται με αλαζονεία και περιφρόνηση απέναντι στον λαό!».