Δεν λειτουργούν ακόμη τα εργαστήρια των ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα, μετά τις ζημιές που υπέστησαν από τις πλημμύρες. Οι πολίτες ζητούν να επαναλειτουργήσει άμεσα και να παραμείνει ψηλά, καθώς βρίσκεται μεταξύ των 100-150 καλύτερων στον κόσμο.

Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Διγγελίδη, πρόεδρο τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής κι Αθλητισμού, έγινε προσπάθεια να αποκατασταθεί η εκπαιδευτική λειτουργία του τμήματος με τα έξι μεταπτυχιακά προγράμματα, τα δύο από αυτά διεθνή.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, ωστόσο, η ερευνητική δραστηριότητα έχει μείνει πίσω, τόνισε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την ελπίδα, μέσα στο επόμενο διάστημα, το τμήμα να επανέλθει στην κανονική του λειτουργία και ζητάει την αρωγή της πολιτείας και των πρυτανικών αρχών.

Τα μηχανήματα που υπήρχαν και τα οποία αποκτήθηκαν σε βάθος τριάντα χρόνων, καταστράφηκαν, με τη ζημιά να ξεπερνάει το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Το ΤΕΦΑΑ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους μοχλούς ανάπτυξης της περιοχής, αφού διαθέτει πάνω από 1.200 εργαζόμενους και φοιτητές.