Έφτασε και στα σχολεία των Τρικάλων η ομάδα Glossomobil που από 13 έως και 20 Μαϊου, μετά από πρόσκληση των καθηγητριών Γερμανικής Γλώσσας Κέρστιν Νόακ, Ιλιάδας Μήτσιου, Σοφίας Γκιτέρσου, Χρυσούλας Σταμούλη και Ειρήνης Κουντούλα. Η Glossomobil  θα επισκεφτεί τα 3ο, 10ο, 25ο, 30ο, 32ο, 33ο  Δημοτικά σχολεία καθώς και τα Δημοτικά της Φαρκαδόνας, του Ζάρκου, του Γριζάνου, το 1ο Δ.Σ. Οιχαλίας και το 1ο , 4ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας.  
Στα πλαίσια του προγράμματος «Γερμανικά σε κίνηση» το ειδικευμένο διαδακτικό προσωπικό της ομάδας, που απαρτίζεται από την κα. Βασιλική Παπαγεωργίου και τον κ. Γιώργο Πετράκη, θα παρουσιάσουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες, έτσι ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί να έρθουν σε επαφή με τη γλώσσα και τον πολιτισμό της Γερμανίας. Μέσα από παιχνίδια, τραγούδια, ενημερωτικές προβολές θα έχουν οι μαθητές που διδάσκονται τη Γερμανική Γλώσσα την ευκαιρία να ασχοληθούν με εναλλακτικό και βιωματικό τρόπο με τη Γερμανική γλώσσα.
Τι είναι όμως το περίφημο Glossomobil; Μία γλώσσα, μία κουλτούρα κι ένα αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα είναι ένα μοναδικό όχημα πολιτισμού, που για πρώτη φορά μεταφέρει μια ολόκληρη χώρα με τη γλώσσα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σε άλλες χώρες. Το Glossomobil ξεκίνησε τη διαδρομή του από το 2011.
Το πρόγραμμα βασίζεται στην βιωματική μάθηση. Ειδικά διαμορφωμένο διδακτικό υλικό επιτρέπει μία ιδιαίτερα μεγάλη ευελιξία στη διεξαγωγή του προγράμματος. Έτσι, το εκπαιδευμένο διδακτικό προσωπικό έχει τη δυνατότητα, να προσαρμόζει τις δραστηριότητες σύμφωνα πάντα με τις απαιτήσεις και το γλωσσικό επίπεδο όλων των μαθητών. Τα μέλη των ομάδων αναφέρουν πως το πρόγραμμα αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς η μάθηση διευκολύνεται μέσω του παιχνιδιού.