Οι…σεισμοί για το περιβόητο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στο συνδυασμό του πρώην Δημάρχου Χρήστου Λάππα συνεχιστήκαν σήμερα στον αέρα της Λέσχης 97,6, με τον ίδιο να δηλώνει:
«Έχουμε μπει σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, και η παράταξη καλείται να διαμορφώσει τον δημόσιο λόγο της, την προγραμματική της ταυτότητα και να συνομιλήσει με την κοινωνία και τους φορείς. Είμαι από αυτούς που θεωρώ τα κόμματα έχουν λόγο και ρόλο.
Πιστεύω ότι το άνοιγμα που μας κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καλοπροαίρετο και είναι αποδεκτό στο πλαίσιο του διαλόγου και θα ήμουν ευτυχής αν όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια. Δεν έχω καμιά αλλεργία στον ΣΥΡΙΖΑ και στη συνεργασία μας, όπως και σε όλους τους θεσμούς του προοδευτικού και δημοκρατικού χώρου.»
Τη θετική της γνώμη για την πιθανότητα συνεργασίας με την παράταξη του κ. Λάππα εξέφρασε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη, αφήνοντας και αιχμές για τον νυν Δήμαρχο:
«Υπάρχει ένας κεντροαριστερός προοδευτικός χώρος,  ο οποίος πρέπει να συναντηθεί και να φτιάξει ένα κοινό μέτωπο για το Δήμο Τρικκαίων. Η παράταξη του κ. Λάππα προέρχεται από κεντροαριστερές δυνάμεις και όντως αποτελεί ένα χώρο με τον οποίο μπορούμε να συζητήσουμε.
Εμείς το κάλεσμα το απευθύνουμε σε ένα ευρύτερο πολίτικο πλαίσιο, και όχι μόνο με τη συγκεκριμένη παράταξη.
Όσο για το Δήμαρχο κ. Παπαστεργίου, ενώ ξεκίνησε το συνδυασμό του χωρίς το χρίσμα της Ν.Δ., αυτή τη στιγμή ανήκει στο κόμμα το οποίο βρίσκεται ιδεολογικά και πολιτικά απέναντι μας. Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε αν συνεχίσει να λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πράγματα που σκοτώνουν την τοπική αυτοδιοίκηση.»
Η απάντηση ήρθε άμεσα από τον κ. Παπαστεργίου, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Όσον αφορά στη δική μου γνώμη για την απλή αναλογική, είναι τουλάχιστον ‘χαριτωμένο’ να μένουμε μόνο σε αυτή, όταν ακόμα και η θέση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην ΚΕΔΕ δεν ήταν υπέρ της απλής αναλογικής. Και οι ίδιοι οι  υποψήφιοι Δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σύμφωνοι.
Η κοινωνία βλέπει άλλα πράγματα και μου αρκεί εμένα προσωπικά, γιατί η κοινωνία με ψηφίζει και όχι τα κόμματα και τα χρίσματα.»
Το προσκλητήριο της παράταξης του Χρήστου Λάππα σχολίασε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, αναφέροντας πως:
«Είναι γνωστή η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει μεγάλα ανοίγματα στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Το προσκλητήριο που απευθύνει ο Χρηστος Λάππας σε όλους όσους συγκινούνται από αυτά τα ωραία τα οποία λέει, είναι ένα κίνητρο για να πάει κάποιος. Εγώ προσωπικά αν ήμουν στα Τρίκαλα την Κυριακή θα πήγαινα ευχαρίστως.
Αυτά τα οποία πρεσβεύει το ‘Μένουμε Τρίκαλα’ κι αυτά που πρεσβεύει ο Χρηστος Λάππας συναντιούνται σε πολλά σημεία. Θα μπορούσαν να γίνουν ενδιαφέρουσες διεργασίες.
Για το ποιοι είναι πίσω από το ‘Μένουμε Τρίκαλα’, δεν μπορώ να αποκαλύψω πριν το πούνε οι ίδιοι, είμαστε όμως από το ίδιο πολιτικό πλαίσιο."
Ενώ όσον αφορά στις κόντρες που έχουνε ξεσπάσει τελευταία για την ανάληψη πολιτικών ευθυνών, πέταξε το γάντι στο χώρο του ΠΑΣΟΚ δηλώνοντας:
«Η Σούλα Μερεντίτη μου ζήτησε να ζητήσουμε δημοσίως συγγνώμη. Και απάντησα ότι για τα ζητήματα που οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία δεν ζήτησε συγγνώμη ούτε ο Σημίτης ούτε ο Παπανδρέου, αν είναι δυνατόν να ζητάνε τώρα από μας να αρχίσουμε τις συγγνώμες.»