Aπό σήμερα τα ξημερώματα άρχισε να χιονίζει και μέσα στην πόλη των Τρικάλων και ήδη ένα λευκό πέπλο χιονιού έχει καλύψει τα πάντα. Η περιοχή μας παραμένει στην κατάψυξη λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών (στους -7 σήμερα το πρωί) που επικρατούν με τον υδράργυρο να παραμένει συνεχώς κάτω από το μηδέν. Λόγω του παγετού πάγωσαν οι σωληνώσεις φυσικού αερίου και αρκετά νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς θέρμανση ή ζεστό νερό.
Την ίδια ώρα δρόμοι και πεζοδρόμια έχουν μετατραπεί σε…παγοδρόμια και για αυτό το λόγο χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς οχημάτων αλλά και από τους πεζούς κατά τις μετακινήσεις τους.

Από την πλευρά της η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων με αρκετά μηχανήματα προσπαθεί να κρατήσει ανοικτό το οδικό δίκτυο στα ορεινά.
Για την ώρα χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων απαιτείται στην επαρχιακή οδό
Τρικάλων –Άρτας, από το 1o έως το 75οχλμ.(γέφυρα Αλεξίου), στην επαρχιακή οδό Πύλης-Μεσοχώρας (από 1ο έως 55οχλμ), στην επαρχιακή οδό Καλαμπάκας –Ασπροποτάμου (από 2ο έως 55οχλμ), στην επαρχιακή οδό Καλαμπάκας-Χρυσομηλιάς (από 2ο έως 38οχλμ.) και στην επαρχιακή οδό Θεόπετρας –Κονισκού -Μαυρελίου από το 14ο έως το 40οχλμ.