"Βροχή" πέφτουν οι κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας στα σταθμευμένα αυτοκίνητα στην οδό Όθωνος. 

Εξαιτίας των έργων ανάπλασης στο συγκεκριμένο δρόμο απαγορεύεται η στάθμευση των αυτοκινήτων στην λωρίδα κυκλοφορίας που έχει μείνει, ακόμη και τις απογευματινές και βραδινές ώρες που δεν πραγματοποιούνται εργασίες. 

Αποτέλεσμα να καταφθάνουν άμεσα οι δημοτικοί αστυνομικοί μοιράζοντας κλήσεις, μετά τις καταγγελίες που δέχονται (από ποιόν το απόγευμα ή το βράδυ;), όπως αναγράφεται πάνω στο χαρτί. 

Μεγάλη απορία αποτελεί το γεγονός της αυστηρότητας με την οποία τιμωρούνται οι δημότες και κυρίως οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου, που καλούνται να πληρώσουν 40 ευρώ σε μια πόλη που δεν διαθέτει παρκινγκ. Και μέσα σε ένα αλαλούμ κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, με προχειροφτιαγμένη σήμανση -ένα χαρτί Α4 κρεμασμένο στα δέντρα σε πλαστικές κορδέλες που ήδη έχουν καταρρεύσει-, που κανείς δεν καταλαβαίνει τι ισχύει και τι όχι. 

Και άραγε, ποιο πρόβλημα δημιουργούν τα σταθμευμένα αυτοκίνητα στην άκρη του δρόμου, όταν δεν γίνονται έργα;  Το πλάτος της λωρίδας κυκλοφορίας παρά τις εργασίες δεν έχει αλλάξει και σε τίποτα δεν εμποδίζεται η κίνηση των αυτοκινήτων, οπότε γιατί συμβαίνει αυτό;  

Κατά την σημερινή ημέρα, εργασίες γίνονται στο κομμάτι του δρόμου από την γωνία της οδού Γαριβάλδη έως την γωνία της Κουκουλάρη. Για ποιον λόγο, λοιπόν, η Δημοτική Αστυνομία έσπευσε να κόψει κλήσεις το απόγευμα της Τρίτης σε όλα τα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο τμήμα της Όθωνος, από την οδό Κουκουλάρη έως την οδό Πολυκάρπου;  

Στο κέντρο της πόλης υπάρχει μια μεγάλη αναστάτωση λόγω των έργων που θα την υποστούμε όμως με υπομονή και κατανόηση, αφού θα προκύψει κάτι όμορφο και ωφέλιμο για όλους μας. Είναι αρκετά βαρύ, όμως, και άδικο να πληρώνουμε και χρηματικά πρόστιμα. Καλό είναι, η ίδια κατανόηση να υπάρξει και από την Δημοτική Αρχή. 

Μ.Σ. trikalaenimerosi.gr