Σε σταθερή θέση στον χάρτη επίπτωσης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού των τελευταίων 10 ημερών, με τον αριθμό τους να ξεπερνάει τα 50, παραμένουν τα Τρίκαλα από τις 24 Σεπτεμβρίου. 

Πλέον, ο νομός Τρικάλων σε ολόκληρη την Ελλάδα βρίσκεται στην ίδια θέση με ακόμη 3 νομούς. Τον νομό Ιωαννίνων, που τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε έξαρση η μετάδοση του κορωνοϊού, όπως και με τους νομούς Πέλλας και Κοζάνης με μεγάλη ροή νέων περιστατικών. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, που γίνονται γνωστά σε καθημερινή βάση, από την 1η Οκτωβρίου έως και σήμερα 8 Οκτωβρίου τα κρούσματα κορωνοϊού που έχουν επιβεβαιωθεί στα Τρίκαλα είναι 54.  

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου είναι η τελευταία ημέρα εφαρμογής των έκτακτων περιοριστικών μέτρων, που τέθηκαν σε ισχύ από το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, με κύριο εκείνο της χρήσης μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους. 

Ωστόσο, η εικόνα των Τρικάλων στον επιδημιολογικό χάρτη με την καταγραφή νέων κρουσμάτων κορωνοϊου σε καθημερινή βάση, δεν αφήνει περιθώρια για αισιόδοξες σκέψεις σχετικά με την λήξη τους. 

Έτσι, λοιπόν, το απόγευμα της Παρασκευής στην καθιερωμένη ενημέρωση από τον Ν.Χαρδαλιά αναμένεται η παράταση των υφιστάμενων μέτρων. 

trikalaenimerosi.gr