Με ταχείς ρυθμούς κατασκευάζονται από τον Δήμο Τρικκαίων οι δύο κυκλικοί κόμβοι στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού στην πόλη των Τρικάλων. 

Ο πρώτος κυκλικός κόμβος δημιουργείται στην είσοδο του Σιδηροδρομικού Σταθμού (διασταύρωση των οδών Ασκληπιού, Ευριπίδου και Καβράκου), ενώ ο δεύτερος στη διασταύρωση των οδών Ελευθερίας, Πύλης, Ευριπίδου και Μετεώρων.

Οι εργασίες της κατασκευής του πρώτου κόμβου που ξεκίνησαν την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 έχουν ήδη δώσει μορφή στο έργο, με τις τεχνικές και αισθητικές παρεμβάσεις να ολοκληρώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του έργου, που αποσκοπεί στην διευκόλυνση της κίνησης οχημάτων, πεζών, ποδηλατών με δεδομένη την αλλαγή της κυκλοφορίας και τις νέες ρυθμίσεις, διαμορφώνονται τα πεζοδρόμια της ευρύτερης περιοχής και αναμορφώνεται η οδός Ελευθερίας με την ανακατασκευή και διαπλάτυνση των υφιστάμενων πεζοδρομίων, τη δημιουργία χώρων πρασίνου, τις εργασίες οδοφωτισμού και τη δημιουργία είκοσι (20) ελεγχόμενων, κατάλληλα διαγραμμισμένων θέσεων στάθμευσης. 

Συγκεκριμένα:

- Κατασκευάζεται διαχωριστική νησίδα πρασίνου, πλάτους 1,00μ στο τμήμα της οδού Ευριπίδου που ενώνει τους δύο κυκλικούς κόμβους και τοποθετείται νέος οδοφωτισμός.

- Διαπλατύνονται τα πεζοδρόμια,  δημιουργούνται νέοι χώροι πρασίνου στην οδό Ευριπίδου, απαγορεύεται η στάθμευση. 

- Ανακατασκευάζονται τα πεζοδρόμια στις οδούς Ευριπίδου και Ζ. Πηγής περιμετρικά του οικοδομικού τετραγώνου και μέχρι τη συμβολή τους με την οδό Τερτίπη. 

- Μετατρέπεται σε πεζόδρομο η οδός Καβράκου από το ύψος της Ζωοδόχου Πηγής έως και την οδό Ευριπίδου.

- Δημιουργείται χώρος πράσινου δίπλα στον νέο πεζόδρομο, με τα δέντρα του παρακείμενου πάρκου, που καταργείται λόγω του κυκλικού κόμβου. 

- Κατασκευάζεται διαχωριστική νησίδα πρασίνου πλάτους 1,0μ επί της οδού Ασκληπιού στα τμήματα Ζ. Πηγής και Καβράκου, τοποθετείται νέος οδοφωτισμός, ανακατασκευάζονται τα πεζοδρόμια στην οδό Ασκληπιού (από την οδό Ζ. Πηγής έως την οδό Συγγρού).

- Αναμορφώνεται η τριγωνική νησίδα στη συμβολή της οδού Καβράκου.

- Δημιουργείται νέο δίκτυο κίνησης πεζών, για τη μεγαλύτερη ασφάλειά τους, με νέες διαβάσεις που προβλέπουν ελεύθερη κίνηση ΑμεΑ και εμποδιζόμενων συμπολιτών. 

- Κατασκευάζονται νέα ή μεταφέρονται υφιστάμενα φρεάτια υδροσυλλογής για την επαρκή αποστράγγιση της οδού. 

- Τοποθετείται νέα κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση. Μεταφέρονται τα δίκτυα κοινής ωφέλειας.

Ο κυκλικός κόμβος που βρίσκεται μπροστά στον Σιδηροδρομικό Σταθμό του ΟΣΕ, με τις υπόλοιπες παρεμβάσεις στην γύρω περιοχή, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο μήνες. Αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του δεύτερου κόμβου στην οδό Ελευθερίας. 

Το συγκεκριμένο έργο προϋπολογισμού 1.238.508,87 €, που συνοδεύεται από παρεμβάσεις στις οδούς Καποδιστρίου και Γαριβάλδη, έχει ενταχθεί στη "Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης" του Δήμου Τρικκαίων, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 και 60.000€ περίπου από τα ταμεία του Δήμου. 

trikalaenimerosi.gr