Την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου προγραμματίζουν τα Δημοτικά σφαγεία Τρικάλων για την κάλυψη των αναγκών του ηλεκτρικού ρεύματος, που στοχεύουν να εξοικονομήσουν κατά 50%. 

Την ανακοίνωση της δημιουργίας του πάρκου έκανε το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος των κρεοπωλών Τρικάλων, Θεόδωρος Ευθυμίου, μιλώντας στη Λέσχη 97,6.

Η κατασκευή του, που αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα Μαρτίου, αποφασίστηκε καθώς η ενεργειακή κρίση έχει εκτοξεύσει στα ύψη τους λογαριασμούς ρεύματος. Τα υπέρογκα ποσά είναι θέμα χρόνου να δημιουργήσουν πρόβλημα στην αγορά, αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Θεόδωρος Ευθυμίου, τα κόστη σχεδόν τριπλασιάστηκαν.

"Στο πλαίσιο των αυξήσεων στα κόστη, μπορώ να δώσω μια εικόνα από τα Δημοτικά σφαγεία, όπου το ρεύμα από περίπου 8.000 ευρώ μηνιαίως που ερχόταν, είναι πλέον στα 21.000 ευρώ για το μήνα Δεκέμβριο. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα υπάρξει πρόβλημα στο επόμενο διάστημα. 

"Συγκεκριμένα εμείς στα Δημοτικά σφαγεία πήραμε το διπλανό κτήριο και θα φτιάξουμε ένα φωτοβολταϊκό πάρκο που θα καλύπτει τις ανάγκες του 50% σε ηλεκτρικό ρεύμα που χρειαζόμαστε, μέχρι τα μέσα Μαρτίου θα ξεκινήσουμε την κατασκευή του".

trikalaenimerosi.gr