Σάββατο των ψυχών σήμερα 26 Φεβρουαρίου 2022 και ο Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης, κ.Χρυσόστομος μετέβη στο Α΄ Κοιμητήριο Τρικάλων, στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο της πόλης και στην συνέχεια στο μνημείο πεσόντων αστυνομικών, που βρίσκεται απέναντι από το Μουσείο Τσιτσάνη, προκειμένου να τελέσει τρισάγια σε όλους τους πεσόντες στρατιωτικούς. 

Ο Σεβασμιώτατος προέστη της επιμνημοσύνου δεήσεως στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο Τρικάλων δεηθείς υπέρ αναπαύσεως των υπέρ Πίστεως και Πατρίδος ηρωϊκώς αγωνισαμένων και ενδόξως πεσόντων.

Μετά το προσκλητήριο «απόντων» άγημα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων απέδωσε τιμές με πυροβολισμούς στον αέρα.

Ακολούθως, μετέβη στο Μνημείο Πεσόντων Αστυνομικών στην Πλατεία έναντι παλαιών φυλακών Τρικάλων όπου και τέλεσε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων Αστυνομικών.

Η Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων Τρικάλων παραβρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον χώρο του μνημείου, υνθυμίζοντας στην τοπική κοινωνία τον αναντικατάστατο ρόλο όλων εκείνων που υπηρετούν το καθήκον.  

Στο μνημόσυνο παρευρέθηκαν μέλη του Δ.Σ. και κατατέθηκε στεφάνι από τον πρόεδρο της Ένωσης, Ιωάννη Αναγνώστου. 

Υπενθυμίζεται πως σήμερα, πρώτο Ψυχοσάββατο του έτους, οι Έλληνες αστυνομικοί τιμούν τη μνήμη των συναδέλφων τους που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Την ημέρα αυτή τελούνται, ταυτοχρόνως, επιμνημόσυνες δεήσεις υπέρ των κεκοιμημένων στρατιωτικών όλων των σωμάτων ασφαλείας. 

trikalaenimerosi.gr