Ένταση δημιουργήθηκε το απόγευμα της Τρίτης κατά την διάρκεια της εκκίνησης της προγραμματισμένης ποδηλατάδας του Δήμου Τρικκαίων, στην Κεντρική πλατεία των Τρικάλων. 

Την ίδια ώρα στον χώρο είχαν συγκεντρωθεί μέλη του αντιεμβολιαστικού κινήματος για να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, τα οποία βλέποντας τον δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, κινήθηκαν προς το μέρος του για να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού που εφαρμόζονται και για την προτροπή του προς τους δημότες να εμβολιαστούν. 

Ωστόσο, καθώς επικράτησε η ψυχραιμία, η ένταση έλαβε τέλος με την εκκίνηση της ποδηλατάδας, στην οποία συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι. 

Με την επιστροφή, όμως, των ποδηλατών στην Κεντρική πλατεία της πόλης, όπου έγινε κλήρωση διαφόρων δώρων από τον Δήμο προς τους συμμετέχοντες, μια νέα ένταση δημιουργήθηκε. 

Οι αντιεμβολιαστές αυτήν την φορά, εμπόδισαν την διαδικασία της κλήρωσης απαιτώντας να σταματήσει για να τραγουδήσουν όλοι μαζί τον Εθνικό Ύμνο. 

Όπως φαίνεται στο video του trikalafocus.gr, που κατέγραψε τα γεγονότα, εκείνη την στιγμή ο αντιδήμαρχος Γιάννης Κωτούλας παραιτείται των καθηκόντων του, προκειμένου να λήξει το θέμα χωρίς περαιτέρω ευτράπελα. 

Στο θέμα που δημιουργήθηκε απάντησε ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6. 

Μεταξύ άλλων, είπε πως για την προγραμματισμένη εκδήλωση του Δήμου είχαν προηγηθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, έτσι ώστε να έχει λάβει την απαραίτητη άδεια για την πραγματοποίησή της, σε αντίθεση με εκείνη των αντιεμβολιαστών. 

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Παπαστεργίου είπε τα εξής: 

«Θεωρώ τιμή μου να με πιάνουν στο στόμα τους, το να είσαι μπροστά σε μια τόσο ξεκάθαρη ιστορία όπως τον εμβολιασμό νομίζω ότι περιποιεί τιμή. Μπορούμε να δούμε ότι και πριν μερικά χρόνια υπήρχαν αντιδράσεις για τα εμβόλια της πολιομυελίτιδας και άλλες ασθένειες που εξαλείφθηκαν, τα έχουμε αυτά στη δημοκρατία.

Θα μπορούσε πάντως να αποφευχθεί να μην υπάρχουν δυο εκδηλώσεις την ίδια ώρα, η επίσημη του Δήμου για την οποία είχαμε βγάλει τη σχετική άδεια και αυτή η οποία αφέθηκε να γίνει σε μέρα και ώρα που δεν έπρεπε.

Το να θέλεις να επιβληθείς σε κάτι που δεν σου ανήκει δεν είναι δημοκρατία, εκείνη την ώρα ήταν προγραμματισμένη μια νόμιμη εκδήλωση του Δήμου και επιμέναμε να γίνει, δεν θα αλλάζουμε τη ζωή μας επειδή κάποιοι έρχονται από άλλες πόλεις με το έτσι θέλω να κάνουν σαματά

trikalaenimerosi.gr