Δεκτή έγινε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων, κατά την συνεδρίασή του το βράδυ της Τρίτης, η πρόταση του ξενοδοχείου "Ανάντι", σχετικά με την ανταλλαγή οικοπέδων. 

Η πρόταση αφορά στην επιθυμία της νέας ιδιοκτησίας του γνωστού ξενοδοχείου να αποκτήσει έκταση 18 στεμμάτων που ανήκει στον Δήμο και βρίσκεται δίπλα στην επιχείρηση, προκειμένου να υλοποιήσει το σχέδιο της επέκτασής της.  

Για την επίτευξη της ανταλλαγής η ΑΝΑΝΤΙ Α.Ε., ιδιοκτησίας της οικογένειας Μιχάλη Σαράντη, προτίθεται να προβεί στην αγορά οικοπεδικών εκτάσεων στην περιοχή της πλατείας Βουβής, ίσης εκτιμητέας αξίας με τη δημοτική έκταση των 18 περίπου στρεμμάτων. 

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση το όφελος για το Δήμο θα είναι σημαντικό καθώς στην περιοχή της πλατείας Βουβής αναζητά οικόπεδο για να ανεγείρει σύγχρονο Νηπιαγωγείο σύμφωνα με τον κτιριοδομικό κανονισμό σχολικών κτιρίων του Υπουργείου Παιδείας που θα τηρεί όλες τις προδιαγραφές, ώστε να δημιουργηθεί ένα αισθητικά αναβαθμισμένο και ασφαλές περιβάλλον για την εκπαίδευση των νηπίων.

Ωστόσο, πρόκειται για μια κατ΄αρχήν θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού θα πρέπει να ακολουθήσει μια σειρά διαδικασιών προκειμένου να πραγματοποιηθεί τελικώς η ανταλλαγή των οικοπέδων, καθώς εμπλέκονται και άλλοι φορείς όπως το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Με την σειρά του είναι εκείνο που θα αποφασίσει για τις συμβατές χρήσεις του ξενοδοχείου, εφόσον στο σημείο που έχει χτιστεί ισχύουν συγκεκριμένοι πολεοδομικοί όροι. 

Όπως έχουν δηλώσει οι ιδιοκτήτες του "Ανάντι", δεν έχουν την παραμικρή πρόθεση να εμπλακούν σε πολεοδομικές αυθαιρεσίες, καθώς οι χρήσεις της περιοχής είναι πολύ συγκεκριμένες.  

Επιπλέον, για την οριστική απόφαση της ανταλλαγής θα πρέπει να οριστεί η αξία των οικοπέδων, για την οποία θα αποφανθούν πιστοποιημένοι εκτιμητές. Στην περίπτωση που υπάρξει συμφωνία μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών, δηλαδή του Δήμου και της ΑΝΑΝΤΙ Α.Ε., τότε θα υλοποιηθεί η προτεινόμενη ανταλλαγή οικοπέδων. 

Το θέμα στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς αρνητικοί και κατά της απόφασης τάχθηκαν η δημοτική παράταξη "Λαική Συσπείρωση" και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης "Μαζί για τα Τρίκαλα" Γιώργος Λουλές και Νατάσα Παιδή. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η συζήτηση σε κάποια σημεία της ήταν αρκετά έντονη, με την πλειονότητα, ωστόσο, των μελών του Συμβουλίου να τάσσεται υπέρ της πρότασης και κατ΄επέκταση της στήριξης των επιχειρηματικών δράσεων που αποσκοπούν προς όφελος της περιοχής. Τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε εκείνο της τουριστικής προβολής και ανάπτυξης των Τρικάλων και γενικότερα του νομού. 

Μ.Σ. trikalaenimerosi.gr