Ανακοίνωση εξέδωσε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Τρικάλων σύμφωνα με την οποία η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στον νομό Τρικάλων επέβαλλε τον σχεδιασμό της αντιμετώπισης τους, με την δημιουργία νεών κλινών νοσηλείας των ασθενών και αύξησης αυτών που ήδη υπάρχουν. 

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου και τα θεσμικά όργανα, μετά από το επιχειρησιακό σχέδιο που εκπόνησε ο Διοικητής της 5ης Υ.Πε Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας προέβη σε επαναξιολόγηση της κατάστασης και την αύξηση των κλινών νοσηλείας.

Πλεόν, στο Νοσοκομείο Τρικάλων οι κλίνες επιβεβαιωμένων και ύποπτων περιστατικών κορωνοϊού θα ανέρχονται σε 54. 

Με την εφαρμογή του σχεδιασμού, οι κλίνες για περιστατικά COVID-19 διαμορφώνονται ως εξής:

1) Οι κλίνες νοσηλείας ύποπτων περιστατικών COVID-19 σε παιδιά, παραμένουν τέσσερις (4).

2) Οι κλίνες νοσηλείας ύποπτων περιστατικών COVID-19 από εννέα (9) αυξάνονται σε είκοσι επτά (27), εκ των οποίων ανάλογα με τις ανάγκες κάποιες θα χρησιμοποιούνται και για νοσηλεία θετικών περιστατικών.

3) Οι κλίνες ήπιας νοσηλείας επιβεβαιωμένων θετικών περιστατικών COVID-19, από δώδεκα (12) αυξάνονται σε δέκα οχτώ (18).

4) Οι κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλείας ύποπτων περιστατικών COVID-19 παραμένουν δύο (2)

5) Δημιουργούνται τρείς (3) κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλείας επιβεβαιωμένων θετικών περιστατικών COVID-19.

Σήμερα στο Γ.Ν. Τρικάλων νοσηλεύονται είκοσι (20) επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα COVID-19 και τρία (3) ύποπτα περιστατικά.

Η επίσημη ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Τρικάλων έρχεται σε συνέχεια των εκτιμήσεων του προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, Βάϊου Τάσιου, σχετικά με την δημιουργία 60 κλινών για την νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού.  

trikalaenimerosi.gr