Τα πανέμορφα Τρίκαλα παρουσιάζει αυτήν την φορά το "Πειρατολόγιο", αναδεικνύοντας τους μοναδικούς και εντυπωσιακούς θησαυρούς της πανέμορφης θεσσαλικής πόλης.  

Της "Νύμφης της Θεσσαλίας", όπως την χαρακτηρίζει αφού η πόλη των Τρικάλων είναι χτισμένη πάνω στην αρχαία πόλη Τρίκκη, η οποία ιδρύθηκε γύρω στην 3η χιλιετία π.Χ. και ονομάστηκε έτσι από τη νύμφη Τρίκκη, κόρη του Πηνειού ή κατ' άλλους του Ασωπού ποταμού. 

Ο εκκεντρικός πειρατής, Παναγιώτης Γεωργίου, ανακαλύπτει τις ομορφιές των Τρικάλων και τις προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο, αποδεικνύοντας ότι η πόλη είναι από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας.   

Από τον Μύλο Ματσόπουλου μέχρι το Μουσείο Τσιτσάνη συνομιλώντας με τον διευθυντή του, Στέλιο Καραγιώργο, και από τα γραφικά στενά του Βαρουσίου μέχρι την Κεντρική πλατεία της πόλης με τον διάσημο Νικολάκη!  

Αλλά και από την δημοφιλή Ασκληπιού μέχρι τα πολυσύχναστα Μανάβικα με ένα ξύλινο ποδήλατο, σήμα κατατεθέν της πόλης του ποδηλάτου, δίπλα στο μαρμάρινο άγαλμα του Ασκληπιού καθώς η πόλη ήταν σημαντικό κέντρο της αρχαιότητας στην οποία έζησε και έδρασε ο Ασκληπιός, που σήμερα αποτελεί έμβλημα του Δήμου Τρικκαίων. 

Σενάριο-Παρουσίαση: Παναγιώτης ΓεωργίουΣκηνοθεσία-μοντάζ: Αδάμος Θοδωρής, μετάφραση υπότιτλων: Ισαακίδης Αντώνης, backstage-φωτογραφίες: Ντιάγκα Σοφία, χειριστής drone: Χρήστος Μαυρομάτης.

Απολαύστε το καταπληκτικό βίντεο

trikalaenimerosi.gr