Την ερχόμενη χρονιά 2017 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση στη Ρωσία (με το παλιό ημερολόγιο, 25 Οχτώβρη 1917).
Είναι η μεγαλύτερη εργατική και λαϊκή Επανάσταση στην ιστορία της ανθρωπότητας, που έφερε, με τους αγώνες και των άλλων λαών βέβαια, τις μεγάλες εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις του 20ου αιώνα σ' όλο τον κόσμο. Είναι οι κατακτήσεις, τα δικαιώματα και οι ελευθερίες που σήμερα ο αδηφάγος και αχαλίνωτος καπιταλισμός μας τα παίρνει πίσω.
Με φόντο τη βαρβαρότητα των μνημονίων στην πατρίδα μας, όλοι οι άνθρωποι που ελπίζουν και αγωνίζονται για την ανατροπή τους και το άνοιγμα του δρόμου για εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη, ελευθερία και σοσιαλισμό ετοιμάζουν εκδηλώσεις, ημερίδες και συζητήσεις σ' όλη τη χώρα. Τα Τρίκαλα δεν πρέπει να μείνουν πίσω.
Το ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ προτείνει σε πολίτες και φορείς της πόλης μας να δημιουργηθεί από κοινού μια Επιτροπή που θα αναλάβει το βάρος της επετείου στα Τρίκαλα.
Οι επετειακές εκδηλώσεις που θα γίνουν πρέπει να είναι αντάξιες της σημασίας της Μεγάλης Επανάστασης και βέβαια να συνδυαστούν με τους λαϊκούς αγώνες του σήμερα.