Σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προχώρησε σε μια ακόμη καινοτόμο ενέργεια, φιλοξενώντας 70 παιδιά προσφύγων της περιοχής των Τρικάλων, προκειμένου να γνωριστούν με τους φοιτητές του Τμήματος, συμμετέχοντας σε διάφορες παιγνιώδεις δραστηριότητες. Το ανωτέρω εγχείρημα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16.11.2016, στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή κ. Γιάννη Θεοδωράκη, ο οποίος είχε  και την πατρότητα της ιδέας, ενώ συμμετείχαν δεκάδες μέλη της Σχολής και φοιτητές από όλα τα έτη.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα και με το μότο "δεν διδάσκουμε αλλά παίζουμε μαζί τους", θα γίνονται στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ δύο συναντήσεις μηνιαίως, με στόχο να καθιερωθεί αυτή η ανθρωπιστική δράση ως εβδομαδιαίο γεγονός.
Ο Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑ Καθηγητής Γιάννης Κουτεντάκης χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Καθηγητή Γιάννη Θεοδωράκη αναφέροντας τα εξής: «Είναι ίσως η πρώτη φορά στην Ελλάδα που μία Πανεπιστημιακή Σχολή έρχεται τόσο κοντά με παιδιά προσφυγικών καταυλισμών, δίνοντας έτσι μαθήματα πολιτισμού προς κάθε κατεύθυνση».

Κλείνοντας την πρώτη συνάντηση υποδοχής παιδιών προσφύγων, ο Καθηγητής του Τμήματος ΤΕΦΑΑ, Γιάννης Θεοδωράκης ανέφερε για τη διοργάνωση τα παρακάτω: "Όλοι εμείς φοιτητές και διδάσκοντες στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θεωρούμε ότι μέσα από τα σπορ και τα παιχνίδια, μπορούμε να προωθήσουμε τις ιδέες της ισότητας στην κοινωνία, το σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων, την αποδοχή της διαφορετικότητας, την επικοινωνία των πολιτισμών, και τη συνεργασία, ανεξάρτητα από φύλο, φυλή, θρησκεία, μειονότητα, πολιτισμό, ανισότητα, αναπηρία, ή αδυναμία."