Η μνήμη του Δημήτρη Μητροπάνου δικαιούται καλύτερης αντιμετώπισης από αυτή που της επιφυλάσσει ο Δήμος Αθηναίων, ζητώντας από την οικογένειά του να προχωρήσει στην εκταφή του καθώς λήγει η τριετία του τάφου που της χορηγήθηκε.

Η Αθήνα, είναι αλήθεια, δεν έχει κάποιον ιδιαίτερο λόγο να φερθεί με περίσσιο σεβασμό στο έργο και την προσφορά του σημαντικού αυτού επαρχιώτη καλλιτέχνη.

Η πρωτεύουσα έχει πολλούς Μητροπάνους να θυμάται, άλλωστε ο «Τζίμης» δεν γεννήθηκε κάτω από την Ακρόπολη. Δικό μας παιδί είναι, Τρικαλινός, μεγαλωμένος στην Αγία Μονή και στο λιβάδι του Τσιοπελάκου όπου οι άλλοι έπαιζαν μπάλα και εκείνος μάθαινε κιθάρα.

Ίσως το θέμα που προέκυψε με τον Δήμο Αθηναίων να είναι μια καλή αφορμή για να μεταφερθούν τα λείψανά του στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Τα Τρίκαλα δεν ξέχασαν ποτέ τα δικά τους παιδιά που ξεχώρισαν στο πεντάγραμμο, το βλέπουμε άλλωστε στις περιπτώσεις του Τσιτσάνη, του Βίρβου, του Καλδάρα κ.α.

Ας αναλάβει λοιπόν ο δήμαρχος την πρωτοβουλία να μεταφέρει στην οικογένεια του αξέχαστου τραγουδιστή την πρόταση της πόλης για έναν μόνιμο χώρο - μνημείο στο νεκροταφείο της γειτονιάς του ή κάπου αλλού, ώστε ο Δημήτρης Μητροπάνος να συνεχίσει να αναπαύεται εν ειρήνη στα μέρη που τόσο αγάπησε.

Του το οφείλουμε.

Κ.Τ.