Των κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές του Δήμου Τρικκαίων καθώς το πρόγραμμα, που εξυπηρετεί 2.000 τρικαλινούς, σταματάει από τις αρχές του έτους. Όπως επισημαίνουν σε σχετική τους ανακοίνωση δεν υπάρχει διάθεση από πλευράς υπουργείο να δοθεί παράταση. Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Σήμερα 27/12/2016 συνάδελφοί μας στην Αθήνα είχαν προγραμματισμένο ραντεβού στο Υπουργείο Εργασίας με τον κ. Καρελλα, Γ.Γ. Πρόνοιας, ο οποίος απουσίαζε και η απάντηση τους ήταν η εξής: « Ο κ. Καρελλάς είναι εκτός Αθηνών, λυπάται πολύ και σας στέλνει τις ευχές του και Χρόνια Πολλά».
Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει την διάθεση να παραταθεί το Πρόγραμμα Αντιμετώπισης της Φτώχειας αλλά ούτε να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, αυτουσίως, όπως έχει γίνει και με άλλα Προγράμματα. Συνεπώς, σε Τοπικό επίπεδο, από 1 Ιανουαρίου 2017 κλείνουν οι παρακάτω δομές:
•    Γραφείο Διαμεσολάβησης
•    Κοινωνικό Παντοπωλείο
•    Κοινωνικό Φαρμακείο
•    Κοινωνικό Εστιατόριο
•    Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων
Με αποτέλεσμα 2000 συμπολίτες μας, που εξυπηρετούνται από τις παραπάνω δομές να μην μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, όπως σίτιση, στέγαση, φάρμακα,  προσωπική υγιεινή και ψυχοκοινωνική στήριξη, τους χειρότερους μήνες του έτους!
Η Κυβέρνηση, το αρμόδιο Υπουργείο, η Περιφέρεια και ο Δήμος δείχνουν για άλλη μια φορά το σκληρό τους πρόσωπο απέναντι στους συμπολίτες μας, που εξυπηρετούνται από τις Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας αλλά και απέναντι στους 26 εργαζόμενους, οι οποίοι από 1 Ιανουαρίου 2017 οδηγούνται στην ανεργία!!!!
Τι θα γίνει από 1Ιανουαρίου 2017, όταν οι 2000 συμπολίτες μας δεν θα έχουν τα απαραίτητα αγαθά να βάλουν στο τραπέζι τους, όταν δεν θα έχουν τα φάρμακα να φροντίσουν την υγεία τους, όταν θα γυρίζουν στον δρόμο μη έχοντας την δυνατότητα να ζεσταθούν στην καρδιά του χειμώνα; Ή μήπως, οι προαναφερθέντες υπεύθυνοι φορείς, πιστεύουν ότι θα καλύψουν το κενό με πρόσκαιρες συμβάσεις και μειωμένο προσωπικό; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;
Οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές διεκδικούν:
1) Συνέχιση του προγράμματος και μετά τη 31/12/2016 που λήγει η παρούσα σύμβαση.
2) Εξασφάλιση των θέσεων εργασίας του υφιστάμενου προσωπικού κατά την μετάβαση στο νέο πλαίσιο, με την αυτούσια ένταξη τους στο νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020, όπως ακριβώς έγινε και με άλλα προγράμματα.
3) Αποπληρωμή των δεδουλευμένων».