Στο Νοσοκομείο Τρικάλων βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, συνοδευόμενη από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό και τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Φώτη Σερέτη. 

Στην σύσκεψη που ακολούθησε, με την συμμετοχή του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, Κωνσταντίνου Γρηγορίου, του αναπληρωτή διοικητή 5ης ΥΠΕ, Ηλία Τσιαούση, του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστου Μηχαλάκη, του βουλευτή Τρικάλων, Θανάση Λιούτα και της επικεφαλής των κλιμακίων του ΕΟΔΥ Δ. Νάτσινα, συζητήθηκε η τρέχουσα κατάσταση στο νοσηλευτικό ίδρυμα λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού και των αυξημένων νοσηλειών. 

Ωστόσο, το βασικό θέμα της συζήτησης ήταν ο συντονισμός των ενεργειών για την ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης στην Θεσσαλία. 

Η κυρία Μίνα Γκάγκα βρέθηκε από το πρωί της Δευτέρας στην Λάρισα, στα γραφεία της ΠΕΔ, όπου πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τους δημάρχους των θεσσαλικών πόλεων για τον εμβολιασμό, με την υποστήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Στην τηλεδιάσκεψη περευρέθηκαν και συμμετείχαν επίσης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔ Θεσσαλίας Ρένα Καραλαριώτου και Κώστας Κολλάτος, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Μετά την επίσκεψή της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας και την σύσκεψη που έγινε, η αναπληρωτής υπουργός αργά το απόγευμα επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο της Καρδίτσας και στην συνέχεια το Νοσοκομείο των Τρικάλων.

trikalaenimerosi.gr