Στο πλαίσιο των διδακτικών επισκέψεων του σχολικού έτους 2016–2017 οι μαθήτριες της ειδικότητας Β. Βρεφονηπιοκόμων του 2ου ΕΠΑΛ Τρικάλων, πραγματοποίησαν στις 20–12–2016 διδακτική επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων στα έκτακτα της Παιδιατρικής Πτέρυγας. Εκεί πρόσφεραν έργα- κατασκευές χαμηλής αξίας που κατασκεύασαν οι ίδιες οι μαθήτριες στο εργαστήριο του σχολείου τους και ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη του τμήματος  για την οργάνωση και λειτουργία του.
Μέσα από την προσφορά τους οι μαθήτριες κατάφεραν  να κάνουν πράξη τις έννοιες συμμετέχω – δημιουργώ – προσφέρω και να κατανοήσουν ότι το σχολείο αποτελεί ένα θεσμό – βάση δημιουργίας μελλοντικών δραστήριων πολιτών που θα είναι ικανοί να δώσουν ώθηση όχι μόνο στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της κοινωνίας, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη μορφή ανάπτυξης .

Κατόπιν επισκέφθηκαν το ‘’κέντρο Λογοθεραπείας – Εργοθεραπείας και μαθησιακές δυσκολίες΄΄ της κας Αλεξάνδρας Κιάφα – Κατσαρού όπου ενημερώθηκαν για το επάγγελμα της Λογοθεραπεύτριας και ξεναγήθηκαν στο χώρο του κέντρου. 
Ευχαριστούμε τόσο την υπεύθυνη του Παιδιατρικού τμήματος του Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων όσο και την κα Αλεξάνδρα Κιάφα για την ευκαιρία που έδωσαν στους μαθητές μας να ενημερωθούν για επαγγέλματα του τομέα τους.
Οι υπεύθυνες καθηγήτριες:
Μπαμπαλιάρη Χαρούλα
Καλίνη Αγγελική
Γκούμπλια Παρασκευή