Ο Σύλλογος Τρίκκη Κέντρο Χορού Τρικάλων την Πέμπτη 15/4/2016 έως και την Τρίτη 19/4/2016 βρέθηκε στο Λάγος της Νιγηρίας προσκαλεσμένος από την Ελληνική πρεσβεία της Νιγηρίας. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου την 16μελή αποστολή της ΤΡΙΚΚΗΣ που αποτελούνταν από 12 χορευτές και 4 μουσικούς ,συνόδευσε σε όλο το ταξίδι ο Τρικαλινός «δικός μας άνθρωπος» ,υπάλληλος της πρεσβείας της Νιγηρίας Γιάννης Φλόκας.
Το ταξίδι έγινε στα πλαίσια του εορτασμού της 25ης Μαρτίου της Ελληνικής Κοινότητας της Νιγηρίας.
Καλεσμένοι της πρεσβείας ήταν πρέσβεις και πρόξενοι από άλλες χώρες ,μέλη βασιλικών Αφρικανικών οικογενειών   καθώς και  όλοι οι ομογενείς .Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία και κέφι αφού όταν τελείωσε ακολούθησε ελληνικό γλέντι για  όλους.
Στην εκδήλωση, η αποστολή της ΤΡΙΚΚΗΣ, συνάντησετον Έλληνα πρόξενο Λυκούργο Καπλάνη, τον Μητροπολίτη Νιγηρίας Αλέξανδρο και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Τολίδη Νίκο .
Στο ταξίδι  ,νιώσαμε την φιλοξενία των Ελλήνων που οπουδήποτε στον κόσμο και αν βρίσκονται δεν αλλάζει με τίποτα! Μας καλοδέχτηκαν ,μας ξενάγησαν στα μέρη τους ,όπου είδαμε άλλο πολιτισμό, τρόπο ζωής και τοπία. Διαπιστώσαμε την πρόοδο που έχουν κάνει σε πολλούς τομείς καθώς  και την αγάπη που έχουν για την πατρίδα .
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους εργάστηκαν στην Ελληνική  πρεσβεία της Νιγηρίας για το ταξίδι μας από όλα τα μέλη της αποστολής  και ελπίζουμε να ξαναβρεθούμε σύντομα!