Η προβολή και η όσο το δυνατόν καλύτερη προώθηση του τουριστικού προϊόντος με την παράλληλη αύξηση των επισκεπτών στο νομό μας είναι ο βασικός σκοπός του ενιαίου τουριστικού φορέα Τρικάλων. Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του Επιμελητηρίου στην οποία συμμετείχαν  ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων και εκπρόσωποι του Δ.Σ., οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι από τους δήμους Τρικάλων, Καλαμπάκας και Πύλης, αρμόδιος περιφερειακός σύμβουλος από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Τρικάλων.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, μεταξύ άλλων, οριστικοποιήθηκε το χρονοδιάγραμμα των εργασιών που πρέπει να γίνουν στον Ενιαίο Τουριστικό Φορέα για την στελέχωσή του ώστε να υπάρξει άμεση δράση. Επίσης, αποφασίστηκε από κοινού, έως τις 20 Μαΐου, να έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, για την επιλογή ενός τουρισμολόγου ο οποίος και θα δημιουργήσει το πλάνο δράσης του φορέα και θα χαράξει μια ενιαία στρατηγική. Όπως ανέφερε στο trikalaenimerosi.gr ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλης Γιαγιάκος αυτός που θα επιλεγεί θα υπογράψει μια σύμβαση εργασίας, διάρκειας δύο ετών, με τον φορέα έχοντας μια αμφίδρομη σχέση με τα μέλη του στην προσπάθεια χάραξης ενός πλάνου που θα επιφέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την περιοχή μας.
Αξίζει να τονιστεί ότι στον ενιαίο φορέα τουρισμού συμμετέχουν με κεφάλαιο 35.000 ευρώ η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, με 15.000 ευρώ οι Δήμοι Τρικκαίων, Καλαμπάκας και Πύλης,  με 10.000 ευρώ ο Δήμος Φαρκαδόνας και με 20.000 το Επιμελητήριο Τρικάλων. Η δράση του αναμένεται να ξεκινήσει από τις αρχές Ιουνίου.