Ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων και  Μικρασιατών του Ν. Τρικάλων κ. Κοσμάς Αποστολίδης, παρευρέθη στις εκδηλώσεις για την εορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Πανελληνίου Ιερού Προσκυνήματος  «Παναγία Σουμελά»,  στο όρος Βέρμιο, στις 15 Αυγούστου 2016, προσκεκλημένος του προέδρου του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» κ. Γεωργίου Τανιμανίδη. Κατά την επίσκεψη αυτή, ο κ. Αποστολίδης είχε την ευκαιρία να βρεθεί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα και τον πρόεδρο του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» κ. Γεώργιο Τανιμανίδη, με τους οποίους είχε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση.
Η Διοικούσα Επιτροπή του Πανελληνίου Ιερού Προσκυνήματος «Παναγία Σουμελά», ύστερα από αίτημα του προέδρου της Ευξείνου Λέσχης κ. Αποστολίδη, έλαβε την απόφαση να μεταφερθεί το κειμήλιο του Τιμίου Σταυρού για προσκύνημα στην πόλη των Τρικάλων, τον Ιανουάριο του 2017.
Ο κ. Αποστολίδης εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων & Μικρασιατών του Ν. Τρικάλων, ευχαρίστησε θερμά για την απόφαση αυτή  τον Σεβασμιώτατο κ. Παντελεήμονα και τον κ. Τανιμανίδη.