Τα πανέμορφα Τρίκαλα επισκέπτονται οι «Ορεινές Διαδρομές» σήμερα Κυριακή 15 Μαΐου στις 20.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Η εκπομπή πηγαίνει στην πατρίδα του Ασκληπιού, μια πόλη γραφική αλλά και σύγχρονη, τα πανέμορφα Τρίκαλα.
Περνούν από τον αναπαλαιωμένο μύλο Ματσόπουλου όπου γίνονται κάθε λογής πολιτιστικά δρώμενα, χορεύουν παραδοσιακούς χορούς, παρακολουθούν λαϊκό θέατρο του αγαπημένου μας καραγκιόζη, για να ακολουθήσουν μαθήματα ζωγραφικής και προβολές ταινιών.
Πηγαίνουν στην καταπράσινη Ελάτη και διασκεδάζουν κάνοντας βόλτες με γουρούνες στο κοσμικό Περτούλι, μαθαίνουν πληροφορίες για την πανίδα του τόπου στο ζωολογικό κήπο Τρικάλων, κάνουν ράφτινγκ στη σκιά των Μετεώρων και επισκέπτονται το βραβευμένο μουσείο φυσικής ιστορίας και μανιταριών της περιοχής.
Στον Άγιο Βησσαρίωνα συναντούν τον Άρη που με τη βοήθεια της οικογένειάς του και τη στήριξη της Όλυμπος φροντίζει τα 400 πρόβατά του, για να έχουν φρέσκο γάλα κάθε μέρα.
Φυσικά δε λείπουν και οι παραδοσιακές τρικαλινές συνταγές με αγνά υλικά του τόπου, δοκιμάζουν παϊδάκια με γιαούρτι και τηγανιτή φέτα στο ξακουστό ‘Χάνι’ ενώ ο σύλλογος γυναικών Ελάτης κερνά αφράτο ρεβανί με μυρωδάτο σιρόπι.
greekaffair.gr