Τη μακραίωνη παρουσία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Τρικάλων και των τρικαλινών Εβραίων γνώρισαν το απόγευμα του Σαββάτου 16 Ιουλίου 2021, μέλη εκπαιδευτικού προγράμματος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.

Οι έφηβοι και τα παιδιά – μέλη του προγράμματος επισκέφθηκαν την πόλη στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής, προσκυνώντας στο μνημείο των 139 τρικαλινών Εβραίων – θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την ανακαινισμένη Συναγωγή, όπου μικρή αναφορά στην ιστορία έκανε ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Τρικάλων κ. Βενουζίου, υπενθυμίζοντας τη σημαντικότατη συμβολή του Δήμου Τρικκαίων στην ανακαίνιση της Συναγωγής και στην ανέγερση του μνημείου.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου καλωσόρισε τους επισκέπτες και τις επισκέπτριες στην πόλη, θυμίζοντας τους στενούς κοινωνικούς δεσμούς των τρικαλινών, χριστιανών και Εβραίων, που συνεχίζονται μέσω των σύγχρονων δράσεων.

Ακολούθως ο διευθυντής της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, κ. Βίκτωρ Ναρ, επέδωσε αναμνηστικά δώρα στον κ. Παπαστεργίου και στον π. πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, κ. Μιχάλη Λάππα.