Κλιμάκιο της  Κ.Ο. Τρικάλων του ΚΚΕ  με επικεφαλής τον βουλευτή του κόμματος  Κώστα Στεργίου, περιόδευσε σήμερα στα Τρίκαλα. Στο σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα ακόλουθα:
Στις 10.30 το πρωί το κλιμάκιο  επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Τρικάλων όπου συζήτησε με τους εργαζόμενους για εργασιακά τους θέματα και προβλήματα, τις ελλείψεις προσωπικού, σε ότι αφορά τον εξοπλισμό, τις μειώσεις στις μισθολογικές δαπάνες στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους τόνισε ότι: Το ΚΚΕ έγκαιρα με παρεμβάσεις του και μέσω Κοινοβουλευτικών Ερωτήσεων, είχε επισημάνει τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν στο Πυροσβεστικό Σώμα τονίζοντας ταυτόχρονα την αναγκαιότητα της ολοκληρωμένης προετοιμασίας ενόψει και της φετινής αντιπυρικής περιόδου.
Τα προβλήματα είναι διαχρονικά. Οφείλονται αποκλειστικά στην εφαρμογή αντιλαϊκών πολιτικών από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, τις οποίες συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Συρρικνώνονται διαρκώς τα κονδύλια του Κρατικού Προϋπολογισμού για το Πυροσβεστικό Σώμα διατηρώντας τα για μια ακόμα χρονιά σε χαμηλά επίπεδα. Διατηρεί την αντιδραστική νομοθεσία και υλοποιεί παραπέρα την εμπορευματοποίηση και Ιδιωτικοποίηση της δασικής γης.
Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες γιατί διατηρεί τη γύμνια του αστικού κράτους όταν πρόκειται για τις λαϊκές ανάγκες, την προστασία της λαϊκής κατοικίας, του ευρύτερου περιβάλλοντος και των δασών. Για όλα αυτά η κυβέρνηση μονίμως επικαλείται τη ‘’δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία’’ και τα άδεια κρατικά ταμεία. Την ίδια στιγμή όμως η κυβέρνηση έχει ψηφίσει πληθώρα νέων φοροαπαλλαγών και κρατικών ενισχύσεων προς επιχειρηματικούς ομίλους.
Διατηρείται για μια ακόμα χρονιά, το απαράδεκτο καθεστώς της διαφορετικής υπηρεσιακής σχέσης σε μόνιμους, πενταετούς θητείας και εποχιακούς Πυροσβέστες. Σύμφωνα με ανακοινώσεις συνδικαλιστικών φορέων της Πυροσβεστικής, μπροστά στα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί η μεγάλη έλλειψη του προσωπικού, η κυβέρνηση για να «μπαλώσει» τα μεγάλα κενά, εφαρμόζει διατάξεις για τη μετακίνηση-κινητικότητα του προσωπικού, ξεσπιτώνοντας τους Πυροσβέστες.
Τέλος ο βουλευτής του ΚΚΕ μετά την συζήτηση με τους εργαζόμενους, επισήμανε: Τα θεσμικά και οικονομικά ζητήματα των πυροσβεστών, βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με όλων των εργαζομένων. Ο κοινός αντεργατικός παρονομαστής για να ενταφιαστεί ό,τι έχει απομείνει από εργασιακά δικαιώματα πρέπει να βρει απέναντί της σύσσωμους τους εργαζόμενους.
Απέναντι στην καλλιέργεια της «συναίνεσης» των εργαζομένων και του λαού, δηλ. την υποταγή στην αντιλαϊκή πολιτική, τις θυσίες για την κερδοφορία του κεφαλαίου, το ΚΚΕ σας καλεί να σπάσετε το φόβο, την μοιρολατρία, την λογική των μειωμένων απαιτήσεων.
Σας καλεί στο ορμητικό πέρασμα στο προσκήνιο,  στο δρόμο της ανασύνταξης του κινήματος και της Λαϊκής Συμμαχίας,  της σύγκρουσης με την στρατηγική  και την εξουσία του κεφαλαίου.
Να διαλέξετε το δρόμο υπεράσπισης  των άμεσων ζωτικών και μελλοντικών συμφερόντων της εργατικής τάξης των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Στην συνέχεια  το κλιμάκιο  με το βουλευτή, επισκέφτηκαν τα τέσσερα Σούπερ Μάρκετ «Μαρινόπουλο» που είναι στην πόλη  και συζήτησε  με τους εργαζόμενους.
Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, ο  βουλευτής  του κόμματος  Κώστα Στεργίου(φωτογραφία από ert.gr), τόνισε ό,τι, η  συνάντησή μας αποτελεί  ουσιαστική έκφραση αλληλεγγύης στους εκατοντάδες εργαζόμενους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις  αυτές τις μέρες στα σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος» αλλά και σε όσους βιώνουν την απληρωσιά, την ανεργία, τις μειώσεις μισθών, συντάξεων κοινωνικών δικαιωμάτων.
Ήδη από το προηγούμενο διάστημα η εργοδοσία της «Καρφούρ - Μαρινόπουλος» για να διασφαλίσει τα κέρδη του ομίλου και να θωρακίσει την ανταγωνιστικότητά του, αξιοποιώντας το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο, έκλεισε καταστήματα, απέλυσε εκατοντάδες εργαζόμενους, υλοποίησε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου.  
Ζητούσε ατομικές συμβάσεις με μείωση μισθών, επέβαλε περικοπή επιδομάτων, ελαστικές σχέσεις εργασίας. Προχώρησε σε τμηματική καταβολή μισθών. Σήμερα, δεν έχει καταβληθεί μισθός για τον Ιούνη και μέρος του επιδόματος άδειας.
Ένας ακόμη μεγάλος επιχειρηματικός όμιλος προστίθεται στη λίστα εταιρειών που κατέφυγαν στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα με θύματα τους εργαζόμενους. Η προοπτική αυτή εξάλλου αποτυπώθηκε στο κείμενο, που κατέθεσε η εταιρεία στα δικαστήρια. Οποιοδήποτε «σχέδιο εξυγίανσης» και αν υπάρξει, θα στοχεύει στους εργαζόμενους.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες, γιατί  όχι μόνο διατηρεί ανέπαφο όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο, των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά προετοιμάζει και νέο συντριπτικό χτύπημα στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, ενώ με την αλλαγή στην πτωχευτική διαδικασία πέρασε το καθαρά ταξικό μέτρο να περιορίσει ακόμη περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων κατατάσσοντας τις απαιτήσεις τους στο 25%.
Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους ο βουλευτής του ΚΚΕ κατέληξε,…οι επιχειρηματίες που δεν ανταποκρίνονται στον ανταγωνισμό προσανατολίζονται σε άλλους κλάδους (βλ. ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΦΑΜΑΡ, ΣΤΑΡΜΠΑΚΣ κ.λπ.). Δεν φτωχαίνουν όμως οι επιχειρηματίες αλλά οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι. Έχει σημασία να στρέψουμε τα πύρα μας ενάντια σ' αυτούς που πλουτίζουν στην πλάτη μας και στο σύστημα που τους υποστηρίζει. Η πείρα έδειξε  ότι οι υποχωρήσεις δεν έσωσαν τους εργαζόμενους.
Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία "Μαρινόπουλος", για να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας, οι μισθοί και τα δικαιώματά τους.
Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας και σε περίπτωση πτώχευσης της εταιρείας να αποκτήσουν οι εργαζόμενοι προτεραιότητα έναντι των πιστωτών της εταιρείας.
Να υπάρχει τακτική και σταθερή καταβολή μισθών και επιδομάτων και να μην υπάρξει καμία βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές σχέσεις.