Για αρρυθμίες του συστήματος υγείας έκανε λόγο από τα Τρίκαλα ο πρώην υπουργός Υγείας, βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, επιχειρώντας την συσπείρωση κατά των ΣΔΙΤ.

Όπως κατέγραψε το TV10.gr o κ. Ξανθός έφτασε στην πόλη νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης, όπου περιόδευσε σε υγεινομικές δομές του Νομού, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Τρικάλων Σάκη Παπαδόπουλο, τους πρώην βουλευτές Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστο Σιμορέλη, καθώς και τοπικά κομματικά στελέχη.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του ήταν το Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου αρχικά επισκέφτηκε τον Διοικητή Κώστα Γρηγορίου και ακολούθως συναντήθηκε με τους εργαζόμενους του τοπικού νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Όπως είπε ο κ. Ξανθός «η ένταση για προσπάθεια προστασίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας και η υπεράσπιση του δικαιώματος για καθολική και ισότιμη φροντίδα υγείας αποτελεί προτεραιότητα για την Αξιωματική Αντιπολίτευση και έχει αποτυπωθεί πλήρως στην απόφαση της πρόσφατης συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας».

Ο πρώην υπουργός άσκησε έντονη κριτική στο Κυβερνητικό έργο λέγοντας πως «η υπονόμευση της δημόσιας περίθαλψης, έτσι όπως επιχειρείται από την κυβέρνηση της ΝΔ, με την προώθηση των ΣΔΙΤ στα νοσοκομεία και την παράλληλη αλλαγή του νομικού καθεστώτος τους, είναι γεγονός πως επιβάλλουν τη συντονισμένη προσπάθεια όλων των θεσμικών και αρμόδιων φορέων για την αποτροπή αυτών των καταστροφικών σχεδιασμών.

Επιπλέον, πρέπει να τονιστεί ότι η υποστελέχωση κλινικών, η κυβερνητική αρρυθμία για αποτελεσματική αντιμετώπιση καθημερινών ζητημάτων του συστήματος υγείας καθώς και η εγκατάλειψη σημαντικών μεταρρυθμίσεων στην ΠΦΥ, μπορούν να απαντηθούν μόνο με τη συγκρότηση ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου για την υπεράσπιση του δημόσιου αγαθού της Υγείας».

Το πρόγραμμα της περιοδείας του κ. Ξανθού περιελάμβανε επίσης επίσκεψη στην ΤΟΜΥ Τρικάλων και το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας, καθώς και συνάντηση με τον Δήμαρχο Μετεώρων Θοδωρή Αλέκο.

tv10.gr