Στον απόηχο του θερινού σχολείου του 2ου ΣΔΕ Τρικάλων, οι επιτυχίες συνεχίζονται. Οι μαθητές του 2ου ΣΔΕ Τρικάλων, στα πλαίσια του Θερινού Σχολείου 2016, δημιούργησαν μια ψηφιακή ταινία μικρού μήκους, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Ντίνας Νέου καθηγήτριας Πληροφορικής και της Φιλολόγου Βίλυς Χαδουλίτση, με τίτλο «Συναντήσεις».  Δείτε το βίντεο:


Πρόκειται για ένα βίντεο-animation που προκρίθηκε να διαγωνιστεί στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας (6th Athens International Digital Film Festival) και η προβολή του θα γίνει την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017, στην αίθουσα Αλκυονίς New Star Art Cinema, στην Αθήνα και ώρα έναρξης 21:30. Τους ευχόμαστε ολόψυχα ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και φυσικά να επιστρέψουν με το πρώτο βραβείο…!!!!!
Δυναμικά άρχισε και το 2017! Μετά τα ευχάριστα νέα για την ταινία μικρού μήκους των μαθητών μας, συνεχίσαμε τις "e-επισκέψεις" σε μουσεία. Μετά το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας, σειρά είχε το εκπληκτικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μανιταριών. Επόμενη εκδήλωση η κοπή της πίτας του σχολείου και αμέσως μετά οι εξετάσεις απόκτησης Απολυτήριου Τίτλου Δημοτικού Σχολείου.
e-Επίσκεψη του 2ου ΣΔΕ Τρικάλων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών
Όπως όλα τα σχολεία έτσι και εμείς αποφασίσαμε να πάμε εκδρομή! Και μιας και δεν μπορούμε να πάμε εμείς έξω, έρχεται το έξω σε μας! Επιλέξαμε μια επίσκεψη στο δάσος και στην άγρια φύση… Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών νομίζουμε πως είναι ό,τι χρειαζόμαστε για να ξεφύγουμε λίγο! 
Η συνάντησή μας οργανώθηκε στις 26 Γενάρη 2017. Εκπαιδευτικοί και εκπαιδευόμενοι μαζευτήκαμε στον χώρο των εκδηλώσεων… δεν έλειψαν οι απόφοιτοι του σχολείου, που σε κάθε εκδήλωση δεν παραλείπουν να έρχονται, αλλά και εκπαιδευτικοί που εργάστηκαν εδώ τα προηγούμενα χρόνια και με την πρώτη ευκαιρία μας δείχνουν την αγάπη τους…
Η σύνδεση έγινε ηλεκτρονικά! Η τεχνολογία μάς βοήθησε να «πεταχτούμε» μέχρι την πόλη της Καλαμπάκας… Εκεί μας υποδέχτηκε στην είσοδο του Μουσείου η κ. Ευαγγελία Ντούλη και αφού μας καλωσόρισε περάσαμε στον κύριο χώρο του. Αυτά που είδαμε μας καθήλωσαν… Άγρια ζώα από όλο τον κόσμο βρίσκονται εκεί… Ο τρόπος που εκτίθενται είναι εντυπωσιακός! Τα έχουν τοποθετήσει σε διοράματα που αναπαριστούν το οικοσύστημα που διαβιούν! Είδαμε πετροκούναβο, ρακούν, φακόχοιρο, αντιλόπη, ζαρκάδι, βίδρα, κάστορα, έναν ασβό με λευκοπάθεια… από τα πιο εντυπωσιακά ήταν ένας καναδέζικος λύγκας…Από τον άγριο κόσμο των θηλαστικών περάσαμε στα πτηνά… ενδημικά και αποδημητικά πτηνά πέρασαν από την οθόνη μας… Κάποια από αυτά είναι σπάνια, άλλα υπό εξαφάνιση και προστατεύονται, άλλα έχουν εξαφανιστεί…
Το δεύτερο μέρος της ξενάγησης ήταν αφιερωμένο στα μανιτάρια. Η Ευαγγελία συνέχισε την ξενάγησή μας στα εκθέματα που κατά κύριο λόγο είναι γλυπτά και παρουσιάζονται σε τρεις φάσεις της ανάπτυξής τους, έτσι ώστε ο επισκέπτης να διαμορφώνει μια πλήρη εικόνα του κύκλου ζωής τους. Το Μουσείο προσομοιώνει το πραγματικό περιβάλλον. Εκεί, είδαμε τα μανιτάρια που συνηθίζουμε να τρώμε, όπως τον Βωλίτη, αλλά και άλλα που δεν είχαμε ξαναδεί… κάποια από αυτά είναι βρώσιμα όπως ο Αμανίτης ο Καισαρικός, το αγαπημένο μανιτάρι του Ιούλιου Καίσαρα! Είχε, μάλιστα, ομάδα που έβγαινε στα δάση για να τα περισυλλέγει ώστε να συγκαταλέγονται συχνά στη διατροφή του!
Η εκδρομή μας διήρκησε περίπου μία ώρα και ήταν άκρως εποικοδομητική. Σε αυτό συνέβαλαν τόσο τα εκθέματα του Μουσείου όσο και η υπεύθυνη της ξενάγησής μας η κ. Ευαγγελία Ντούλη η οποία με τις γνώσεις της αλλά και την άψογη περιγραφή της μας καθήλωσε όλους. Πραγματικά είναι ένα Μουσείο που αξίζει να επισκεφθεί κανείς τόσο διά ζώσης όσο και ηλεκτρονικά στη σελίδα: http://meteoramuseum.gr
Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ το Μουσείο που ήταν πρόθυμο για αυτό το ταξίδι αλλά και την Ευαγγελία για την άψογη φιλοξενία!!!!


Κοπή της πίτας στο 2ο ΣΔΕ Τρικάλων
Την Τρίτη, 31 Γενάρη 2017, πραγματοποιήθηκε η κοπή βασιλόπιτας στο σχολείο μας, μια ευκαιρία για να ανταλλάξουμε ευχές για το νέο έτος! Η πίτα ήταν μια ευγενική χορηγία του Σωματείου Φίλες της Αγάπης που χρόνια τώρα συνδράμει στο έργο του σχολείου… Συγκεντρωθήκαμε, λοιπόν, όλοι, εκπαιδευτικό προσωπικό, μαθητές του σχολείου και απόφοιτοι, για την εκδήλωση. Μας τίμησαν με την παρουσία τους τόσο η Διευθύντρια της φυλακής, κ. Μαρία Λύτσιου, όσο και η πρώην Διευθύντρια του 2ου ΣΔΕ Τρικάλων, κ. Έφη Χατζημάνου, οι οποίες ευχήθηκαν στους μαθητές του σχολείου Καλή Χρονιά! Η εκδήλωση περιλάμβανε κλήρωση δώρων. Το πρώτο δώρο ήταν για όσους φοιτούν τώρα στο σχολείο μας… Μιας και οι μαθητές μας κατάγονται από διάφορες χώρες, θεωρήσαμε ότι ένα λεξικό Ελληνικών και Αγγλικών θα ήταν χρήσιμο! Αλλά δεν ξεχάσαμε και τους απόφοιτους… Γι΄ αυτούς, το δώρο ήταν ένα βιβλίο της Μαρούλας Κλιάφα, με τίτλο « Άγρια Παιχνίδια», που είχε την ευγένεια να παραχωρήσει η ίδια η συγγραφέας πέρσι στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας. Τυχερή του φλουριού ήταν η κ. Χατζημάνου! Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε το περιοδικό του σχολείου μας:http://schoolpress.sch.gr/2sdetrikalwn

Εξετάσεις απόκτησης Απολυτήριου Τίτλου Δημοτικού Σχολείου
Τη Δευτέρα έξι (6) Φεβρουαρίου 2017 διενεργήθηκαν στον χώρο του σχολείου εξετάσεις για την απόκτηση Απολυτήριου Τίτλου Δημοτικού Σχολείου από αρμόδια τριμελή επιτροπή της Α/Βάθμιας εκπαίδευσης. Σε αυτές συμμετείχαν έξι (6) έγκλειστοι και η προετοιμασία τους, η οποία έγινε εθελοντικά από τους καθηγητές του σχολείου, έχοντας την αμέριστη υποστήριξη της Διεύθυνσης της Φυλακής, υπήρξε εποικοδομητική και δημιουργική για όλους! Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλά αποτελέσματα!!