Στην υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Δικτύου ΠΙΝΔΟΣ προχώρησαν ο Πρόεδρος του Τμήματος Καθηγητής κ. Αθανάσιος Τζιαμούρτας και ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Ανδρέας Στεργίου (Πρόεδρος του Δικτύου
ΠΙΝΔΟΣ), παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητή κ. Ζήση Μαμούρη.

Το πρωτόκολλο υπογράφηκε τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 στα γραφεία της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Η συνεργασία στοχεύει σε πεδία δράσεων αμοιβαίου ενδιαφέροντος που θα επιδιώξουν να υλοποιήσουν από κοινού οι δυο φορείς, καθώς και στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών ενδυνάμωσης και δημιουργίας δεσμών της προστασίας και βιώσιμης ανάπτυξης των ορεινών περιοχών του δικτύου ΠΙΝΔΟΣ με την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Το Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αν και μόλις στον τρίτο χρόνο λειτουργίας του, πέραν της διδακτικής και ερευνητικής του δραστηριόττητας προσπαθεί να συνδεθεί και να προσφέρει με το έμπειρο και διεθνώς αναγνωρισμένο προσωπικό του σε δρώμενα που αφορούν την κοινωνία.