Η είδηση είναι πολύ γνωστή και αφορά στο θετικό στον κορωναϊό ζευγάρι, που εντοπίστηκε τελικώς στην Χρυσομηλιά των Τρικάλων και από τους ειδικούς χαρακτηρίζεται ως «ασθενής μηδέν», καθώς θεωρείται πως αυτό μετέδωσε τον ιό και σε άλλους ανθρώπους. Δηλαδή, όπως, είναι επίσης γνωστό σε ένα ακόμη ζευγάρι από τον Βόλο με το οποίο ήρθε σε επαφή μαζί του, κάνοντας όλοι μαζί μια εκδρομή στα δημοφιλή αξιοθέατα του ν. Τρικάλων. 

Από την πρώτη στιγμή οι πληροφορίες μιλούσαν για δύο νεαρά σε ηλικία άτομα, που ήρθαν στην Ελλάδα από την Γερμανία. Ένας άνδρας με καταγωγή από τα Τρίκαλα και μια γυναίκα από τον Βόλο. Ωστόσο, καθώς πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό γεγονός που λαμβάνει χώρα στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, αμέσως βαπτίστηκαν Τρικαλινοί και κατ΄επέκταση οι τίτλοι των καυτών ρεπορτάζ μετέδιδαν ειδήσεις που αφορούσαν στο Τρικαλινό ζευγάρι. Ωστόσο, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει διευκρινιστεί με σαφήνεια, πως και γιατί βρέθηκαν στο συγκεκριμένο χωριό. 

Έτσι λοιπόν, σε αυτό το πλαίσιο χθες προέκυψε ένα ακόμη "Τρικαλινό ζευγάρι", όπου και εδώ πρόκειται για έναν άνδρα τρικαλινής καταγωγής και μια γυναίκα από τον Βόλο που κατοικούν στον Βόλο και ξεκινώντας από εκεί συμμετείχαν και αυτοί στην εκδρομή με τους υπόλοιπους. Μετά την γνωστή εξέλιξη, αναστατωμένοι προσήλθαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, προκειμένου να κάνουν τεστ. 

Το κορυφαίο και πλέον τραγελαφικό αυτής της διαδικασίας βάπτισης «τρικαλινών προϊόντων», είναι το γεγονός πως σήμερα, στα κατά τ΄άλλα έγκυρα και αξιόπιστα ρεπορτάζ, προέκυψε μια Αετομηλίτσα Τρικάλων (!), ως τόπος διαμονής και καραντίνας του «ασθενή μηδέν», η οποία βεβαίως δεν υπάρχει στον χάρτη. Προφανώς, οι συντάκτες μπέρδεψαν τις μηλιές. 

Η μοναδική που υπάρχει είναι η πολύ γνωστή των Ιωαννίνων, αλλά μέσα στον ορυμαγδό των αδιασταύρωτων ειδήσεων, μπορούμε άνετα να την εντάξουμε στα όρια του νομού Τρικάλων και βεβαίως να την οικειοποιηθούμε. 

trikalaenimerosi.gr