Πραγματοποιήθηκε χθες η ημερίδα του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων με θέμα τον καρκίνο του μαστού, την πρόληψη, την αντιμετώπιση και τη θεραπεία στην κατάμεστη Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δήμου. Οπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου παρά τις πολύ κακές καιρικές συνθήκες οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Νοσοκομείου και πραγματικά ήταν απίστευτη η προσέλευση. Οι γιατροί του Νοσοκομείου ενημέρωσαν επιστημονικά και διεξοδικά τον κόσμο για τον καρκίνο και όλες τις τελευταίες εξελίξεις, και έφυγαν από κει με εφόδια και όπλα, με δύναμη και πεποίθηση ότι η μάχη με τον καρκίνο δεν είναι άνιση.
Οι ερωτήσεις ήταν πολλές για ένα θέμα που αφορά και φοβίζει όχι μόνο τις γυναίκες, αλλά και τους άντρες. Οι φόβοι κοινοί: ''Αν νοσήσω, θα αλλάξει η ζωή μου εντελώς; Θα τα καταφέρω τελικά να ζήσω; Θα έχω αρκετό χρόνο ακόμη με την οικογένειά μου;...''. Η αίσθηση μετά το πέρας της ημερίδας ήταν ότι ο καρκίνος μπορεί να προληφθεί, αλλά και αν δεν προληφθεί, μπορεί να αντιμετωπιστεί και είναι εφικτή η καλή ποιότητα ζωής.
Στο τέλος με ένα δυνατό και συγκινητικό χειροκρότημα έδειξαν πως δεν φοβόμαστε τον καρκίνο, γιατί τελικά δεν είναι ανίκητος, εμείς είμαστε πολύ πιο δυνατοί και έχουμε και τη γνώση και τους τρόπους να τον αντιμετωπίσουμε!


Ευχαριστούμε πολύ τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, τον κ. Δημήτρη Παρθένη για τη στήριξη σε κάθε προσπάθεια που γίνεται για το Νοσοκομείο και του πολίτες. Ευχαριστούμε τις γιατρούς : Dr. κ. Στέλλα Ντούβλη, Διευθύντρια, Υπεύθυνη του Αναισθησιολογικού Τμήματος και Ιατρείου Πόνου στο Γ.Ν.Τρικάλων, Dr. κ. Μαρία Καναρά, Επιμελήτρια Α΄ Χειρουργικής του Γ.Ν.Τρικάλων, Χειρουργός Μαστού, Θ.Νακοπούλου, Επιμελήτρια Α΄Ακτινοδιαγνωστικής του Γ.Ν.Τρικάλων, Ι.Καραχάλιου, Επιμελήτρια Β΄ Ψυχιατρικής του Γ.Ν.Τρικάλων. Κυρίως όμως ευχαριστούμε όλους όσους ήρθαν στην ημερίδα και της έδωσαν πνοή και ψυχή.
Το Νοσοκομείο Τρικάλων υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να ενημερώνει, να βοηθά και να βρίσκεται κοντά σε όλους και κυρίως στους ασθενείς που δίνουν αγώνα για την υγεία και τη ζωή τους, για να αισθάνονται ότι δεν είναι μόνοι.
Οι τομές και οι αλλαγές που θα γίνουν σε όλα τα επίπεδα στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων θα εκπλήξουν ευχάριστα τους πολίτες αυτού του τόπου!