Το Βιβλιοπωλείο ΚΗΡΗΘΡΕΣ σας προσκαλεί σε ένα τρίωρο σεμινάριο με τίτλο: παραμυθιάσματα
Ο μουσικοπαιδαγωγός Βασίλης Αναγνώστου, συγγραφέας των βιβλίων: -Παρέα με τα άστρα στης Μουσικής τα κάστρα -Και ξαφνικά κάποιος είπε: ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΘΕΑΤΡΟ; -Όλα είναι ένα Παιχνίδι και Παραμυθιάσματα μας καλεί σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι για να βρούμε τα παραμύθια που είναι κρυμμένα μέσα στα τραγούδια και τα τραγούδια που γεννιούνται μέσα απ’ τα παραμύθια. Μαζί θα δούμε αγάλματα να χορεύουν, χαρτόνια να ζωντανεύουν και θ’ ακούσουμε φωτογραφίες να διηγούνται την ιστορία τους. Και το πως όλα αυτά μετατρέπονται σε μικρά δρώμενα που μπορούν να ενταχθούν στις γιορτές του Σχολείου μας και όχι μόνο…
Το εργαστήρι θα διεξαχθεί την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 από 7 μ.μ έως 10 μ. μ. Το πρόγραμμα είναι το εξής:
A. Ασκήσεις γνωριμίας-εγρήγορσης-συσπείρωσης της ομάδας.
B. Τρεις τεχνικές Δραματοποίησης:
1. Ένα τραγούδι γίνεται παραμύθι! 2. Ένα τραγούδι φυτρώνει μέσα σε ένα παραμύθι! 3. Ένα παραμύθι γίνεται τραγούδι-απεικονίζεται-χορεύεται-παίζεται!
Γ. Ασκήσεις αυτοσχεδιασμού-συντονισμού-ενθάρρυνσης της δημιουργικότητας- απελευθέρωσης της φαντασίας-ομαδικής δράσης!
1. Φωτογραφία: μια ιστορία παγωμένη (πριν και μετά το «κλικ»). 2. Χορεύουν τα αγάλματα; 3. Όταν τα χαρτόνια αποφάσισαν να μιλήσουν! Το θέατρο του… κουτιού.
Το εργαστήρι ενδιαφέρει εκπαιδευτικούς προσχολικής και πρωτοσχολικής βαθμίδας. Θα χορηγηθούν: Βεβαιώσεις παρακολούθησης, Πληροφορίες-Δηλώσεις συμμετοχής (απαραίτητες) στο: Βιβλιοπωλείο Κηρήθρες τηλ. 2431073931 Θέσεις περιορισμένες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.