Για τις προετοιμασίες που απαιτούνται προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας στις 7 Σεπτεμβρίου, μίλησε σήμερα στην "Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6" ο Δημήτρης Παπαστεργίου, δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ. 

Όπως τόνισε καταβάλλονται προσπάθειες έτσι ώστε να γίνει έγκαιρα η προμήθεια μασκών που θα φορούν τα παιδιά στο σχολείο και θα πρέπει να χορηγηθούν από τους Δήμους της χώρας. 

Αναλυτικά ο δήμαρχος Τρικκαίων ανέφερε τα εξής:

«Προετοιμαζόμαστε αυτή την εβδομάδα για την ομαλή έναρξη των σχολείων, ώστε να είναι όλα έτοιμα και με τις οδηγίες που θα δοθούν από το Υπουργείο Παιδείας. Οι δήμοι θα αναλάβουν να χορηγήσουν σε όλους τους μαθητές από 4 υφασμάτινες μάσκες που θα έχουν διαφορετικό χρώμα στο εσωτερικό ώστε να ξέρουν οι μαθητές πως θα τις φορούν. Το δύσκολο είναι να προλάβουμε τις ημερομηνίες για να κάνουμε την μαζική παραγγελία, γιατί ουσιαστικά θα χρειαστεί να παραγγείλουμε σε πανελλαδικό επίπεδο 6,5 εκατομμύρια υφασμάτινες μάσκες για όλη τη μαθητιώσα νεολαία και τους εκπαιδευτικούς, και πρέπει να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες ώστε όταν ανοίξουν τα σχολεία να υπάρχουν οι προστατευτικές μάσκες.

Παράλληλα έχουν τρέξει οι διαδικασίες για την πρόσληψη 70 σχολικών καθαριστών και καθαριστριών που θα απασχοληθούν για τη φετινή σχολική χρονιά. Σε εγρήγορση είναι και η δημοτική αστυνομία, που κάνει εντατικούς ελέγχους στα καταστήματα εστίασης, και ένα συνεργείο που βγήκε στις 2 η ώρα τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, δεν εντόπισε να υπάρχει κάτι το μεμπτό, γενικώς τηρούνται από τους καταστηματάρχες τα προβλεπόμενα μέτρα».