Την πρόθεσή του να κατέλθει και στις επόμενες εκλογές του 2023 ως υποψήφιος Δήμαρχος Τρικκαίων εξέφρασε για άλλη μια φορά ο νυν Δήμαρχος της πόλης των Τρικάλων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου. 

Στο περιθώριο της συζήτησης για τον νέο εκλογικό νόμο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην Λέσχη 97,6, ξεκάθαρα αποσαφήνισε την επιθυμία του να είναι Δήμαρχος για μία ακόμη 5ετία! 

Με το νέο εκλογικό σύστημα αυξάνεται σε πέντε χρόνια, από τέσσερα που ισχύει σήμερα, η διάρκεια της δημοτικής και περιφερειακής περιόδου.

Μάλιστα, καθώς πολλά κατά καιρούς έχουν ακουστεί στην πόλη για την πορεία του στον χώρο της πολιτικής, διευκρίνισε πως δεν τον συγκινεί ιδιαίτερα ούτε η Βουλή ούτε η Ευρωβουλή, καθώς δεν ενέχουν αρκετά στοιχεία δημιουργικότητας, τα οποία, αντιθέτως, συναντά και του αρέσουν στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Όπως χαρακτηριστικά είπε "θεωρώ πως μια 5ετια σε διάρκεια είναι καλό διάστημα για να ωριμάσουν έργα και τώρα να υλοποιηθούν. Εμένα η πρόθεση μου είναι να είμαι στην τοπική αυτοδιοίκηση, έχω όρεξη να κάνω πράγματα δημιουργικά και δε βρίσκω και τόσο…δημιουργική την ενασχόληση με τη Βουλή ή την Ευρωβουλή".

Αν και όπως είπε είναι νωρίς ακόμη για τις επόμενη εκλογική αναμέτρηση, παρ' όλα αυτά "στα μέσα περίπου της τωρινής θητείας, λοιπόν, θα μαζέψω την ομάδα μου, θα δούμε πού βρισκόμαστε και τι διαθέσεις έχουμε. Να δούμε και τι νέο αίμα πρέπει να πάρουμε, να έρθουν φρέσκες ιδέες και πρόσωπα. Έχουμε καιρό να τα δούμε αυτά ακόμα"

trikalaenimerosi.gr