Με τιμώμενες πόλεις τα Τρίκαλα και την Χαλκίδα πραγματοποιείται το 2ο Συνέδριο Smart Cities - Digital Citizens την Τρίτη 23 και Τετάρτη 24 Μαϊου 2017 και οι Δήμαρχοι των πόλεων κ.κ Δημήτρης Παπαστεργίου και Χρήστος Παγώνης θα παραλάβουν τις σχετικές διακρίσεις. Oι Σύνεδροι θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την Στρατηγική και τα έργα τα οποία υλοποιούν οι δύο πόλεις προκειμένου να δώσουν προηγμένες υπηρεσίες στου δημότες και στους επισκέπτες τους.
Οι νέες «έξυπνες» υπηρεσίες στα Τρίκαλα
Συγκεκριμένα ο δήμος Τρικκαίων, ο οποίος ιστορικά ήταν πρώτος στην αξιοποίηση ψηφιακών τεχνολογιών στις υπηρεσίες του προς τους Δημότες υλοποιεί ένα «πακέτο» 5 «έξυπνων δράσεων», που είναι:
Α)  Έξυπνη διαχείριση στάθμευσης (smart parking)
Αφορά στην κάλυψη 45 θέσεων στάθμευσης και θέσεων ΑΜΕΑ, η οποία θα επιτρέπει τη δυνατότητα εντοπισμού ελεύθερων θέσεων στάθμευσης από τους πολίτες. Η χρέωση, η πληρωμή, αλλά και η ανταμοιβής και παρακολούθηση του συστήματος θα γίνεται με τη χρήση προηγμένων εφαρμογών στα κινητά τηλέφωνα.
Β) Έξυπνος φωτισμός (smart lighting)
Αντικαθίστανται 24 φωτιστικά σώματα με λαμπτήρες LED που θα διαθέτουν και αισθητήρες για ανίχνευση κίνησης και εξοικονόμηση ενέργειας.
Γ) Έξυπνη διαχείριση κυκλοφορίας (smart mobility)
Χρησιμοποιούνται αισθητήρες καταμέτρησης οχημάτων και επιτυγχάνεται διαχείριση ροής με φωτεινούς σηματοδότες
Δ) Περιβαλλοντική διαχείριση (smart environment)
Εγκαθίστανται αισθητήρες μέτρησης περιβαλλοντικών μεγεθών, που συλλέγουν και αναλύουν τα σχετικά δεδομένα ποιότητας του περιβάλλοντος
Ε) «Ανοικτή Αγορά» (Open Mall)
Με τριπλή δράση στην Έξυπνη οικονομία (smart economy), Έξυπνη διακυβέρνηση (smart governance), Έξυπνη υγεία (smart health), με καταχώρηση προσφορών από επιχειρηματίες και εντοπισμού τους από χρήστες, ανάρτηση ανακοινώσεων απόν το Δήμο (πχ. εκδηλώσεις) και ενεργοποίησης των εθελοντών που έχουν εκπαιδευτεί στη χρήση απινιδωτών (ΚΑΡΠΑ), προκειμένου να αντιμετωπίζονται τυχόν περιστατικά κρίσεων υγείας στα όρια της πόλης και να σωθούν ζωές.

businessnews.gr