Η ομάδα εθελοντών του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων συμμετείχε  στη δράση εθελοντισμού που διοργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων “LET’S DO IT TRIKALA”.     Οι μαθητές  κατάλληλα εφοδιασμένοι με σακούλες απορριμμάτων, γάντια, καπελάκια και πολύ ενθουσιασμό και όρεξη ανέλαβαν να καθαρίσουν τον περιβάλλοντα χώρο του Τζαμιού και τις όχθες του ποταμού Ληθαίου στο ύψος παλαιών φυλακών – Τζαμί.  Αφού τελείωσαν με την καθαριότητα ανέλαβαν τον καλλωπισμό των χώρων με  φύτευση ανθοφόρων φυτών.
Ο Δήμαρχος κ. Παπαστέργιος συνεχάρη τους μαθητές/τριες για την συμμετοχή τους   και τόνισε την αξία και σπουδαιότητα του εθελοντισμού. Ο όρος εθελοντισμός γενικά αναφέρεται στην ηθελημένη πράξη για κάποιο κοινωφελή σκοπό χωρίς υλικό ή άλλο αντάλλαγμα. Ως εκ τούτου, εθελοντής είναι ο πολίτης που προσφέρει ανιδιοτελώς χρόνο ή γνώση για χρήσιμες δράσεις προς όφελος άλλων, χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα
Το Εθελοντικό Κίνημα απέδειξε για μια ακόμη φορά τη δυναμική του και δείχνει ότι η εθελοντική δράση και το έργο που παράγει, ευαισθητοποιεί  όλο και περισσότερους πολίτες ώστε να συμμετέχουν στα κοινά και να ασχολούνται με την καθημερινότητα της πόλη μας.


Όπως ανακοίνωσαν και τα ίδια τα παιδιά  η πράξη τους αυτή εκτός από το ότι τους άρεσε πάρα πολύ,   χαράχτηκε  κυριολεκτικά  μέσα στην καρδιά τους. Παρά τον κόπο τους οι μαθητές/τριες ένιωθαν  πραγματικά χαρούμενοι ξέροντας  ότι με αυτό τον τρόπο συνεισφέρανε    έστω και λίγο στη διάσωση του περιβάλλοντος  ενώ  αξιοσημείωτο  είναι το γεγονός ότι τα παιδιά είναι πρόθυμα να ξανασυμμετάσχουν τα ίδια αλλά  και να ενθαρρύνουν και τους υπόλοιπους να συμμετάσχουν  σε παρόμοιες  δράσεις στο μέλλον.
Για την εθελοντική ομάδα του 5ου Γυμνασίου Πίσπα Βασιλική