Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Τρικάλων έλαβε μέρος στη μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, στο πάρκο του Ματσόπουλου την Κυριακή 15 Μαΐου 2016, με θέμα «Πάσχα το Τερπνόν, Πάσχα Κυρίου Πάσχα». Την εκδήλωση τίμησε με  την παρουσία του πλήθος κόσμου, ενώ συμμετείχαν πολλοί σύλλογοι με τα χορευτικά  τους, μεταξύ των οποίων και το νεανικό τμήμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Τρικάλων, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή φυσικής αγωγής και χοροδιδάσκαλου του Συλλόγου Ηπειρωτών, Δημήτρη Δημουλά.
Οι λεβέντες και οι λεβέντισσες με τις παραδοσιακές Ηπειρώτικες στολές ανέδειξαν τις χορευτικές τους ικανότητες, αλλά και ήθη και έθιμα της Ηπείρου των ημερών του Πάσχα, τα οποία αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές. Τα Ηπειρώτικα τραγούδια που ακούστηκαν δεν περιείχαν μόνο το χαρμόσυνο μήνυμα της Λαμπρής και της Πασχαλιάς, αλλά και την αγάπη, της ξενιτιά και τη νοσταλγία. Ιδιαίτερα το Καγκελάρι είναι ένας συνθηματικός χορός που δείχνει ότι οι Ηπειρώτες δεν άντεχαν τον Τουρκικό ζυγό και τη σκλαβιά.
Στο τέλος της εκδήλωσης  απονεμήθηκαν αναμνηστικά βραβεία στους προέδρους και χοροδιδασκάλους όλων των Συλλόγων από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο.
 Συγχαρητήρια στους διοργανωτές.