«Η αναστολή των διετών προγραμμάτων σπουδών πλήττει και τις ακαδημαϊκές δομές στο νομό Τρικάλων» αναφέρει σε δήλωσή του ο τρικαλινός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σάκης Παπαδόπουλος.

Χαρακτηριστικά αναφέρει τα εξής:

"Η νέα αρχιτεκτονική δομή του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας περιλάμβανε στον Νομό Τρικάλων: ένα νέο Τμήμα ( Διαιτολογίας – Διατροφολογίας ), ένα Ινστιτούτο (Κινησιολογίας) και 3 Διετή Προγράμματα Σπουδών (Οδηγών Βουνού και Εναλλακτικού Τουρισμού, Τεχνικών Πληροφορικής, Οινοποιϊας και Ζυθοποιϊας).

Η απόφαση της νέας Υπουργού Παιδείας κ.Κεραμέως να άρει την χρηματοδότηση των 2ετών προγραμμάτων σπουδών και να αναστείλει τη λειτουργία τους, προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων στην εκπαίδευση, πλήττει προφανώς τους σπουδαστές αποφοίτους της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, αλλά και τις ακαδημαϊκές δομές στον Νομό Τρικάλων.

Έχω τη γνώμη ότι όλοι οι αιρετοί Εκπρόσωποι του τρικαλινού λαού - οι Κοινωνικοί Φορείς – οι πολίτες -  που στήριξαν τις προσπάθειες αναβάθμισης του Νομού στη νέα αρχιτεκτονική δομή του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, οφείλουμε να διαμαρτυρηθούμε συντονισμένα κατά της προκλητικής αυτής απόφασης".