O πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Γιώργος Πέτρου στον επικήδειο για την απώλεια του δημάρχου Φαρκαδόνας και γιατρού Γιάννη Σακελλαρίου, ανέφερε τα εξής:

Σεβαστε φιλε και συναδελφε Γιαννη, 

Η περιφερεια Οιχαλιας-Φαρκαδονας αλλα και ολος ο νομος σημερα θρηνει. Ο δημαρχος του δημου, ο γιατρος, ο Ανθρωπος με Α κεφαλαιο, ο Γιαννακος, μας αποχαιρετα για τελευταια φορα.

Ο Γιαννης Σακελλαριου γεννηθηκε πριν 69 χρονια, στον γειτονικο Βολο. Εκει περατωσε και τις εγκυκλιες σπουδες. Εισερχεται στην Ιατρικη σχολη του ΕΚΠΑ και λαμβανει το πτυχιο το 1976. Τον επομενο χρονο εκδιδεται η αδεια ασκησης επαγγελματος απο την Νομαρχια Τρικαλων. Συνεχιζει τις σπουδες του και λαμβανει ειδικοτητα ειδικου Παθολογου το 1985.  Εγγραφεται στα μητρωα του Ιατρικου Συλλογου Τρικαλων και εκτοτε ειναι ανελλιπως μελος. 

Η αποφαση του, αποφαση ζωης, ειναι να υπηρετησει το Εθνικο Συστημα Υγειας, απο τοτε και μεχρι σημερα στο Κεντρο Υγειας Φαρκαδονας. Η ασκηση του λειτουργηματος του γιατρου για τον Γιαννη ειναι προσφορα ζωης. Οι κατοικοι της περιοχης στον ευρυτερο δημο θα εχουν παντα στην καρδια τους, και θα ζει παντα στην μνημη τους, για την προσφορα, για την διαθεση, για την ανιδιοτελεια.                                                                               

Δημιουργουνται τοτε ακαταλυτοι δεσμοι. Και στους ντοπιους και στους πολλους μεταναστες που τους αγαπα το ιδιο. Ο Γιαννης προσφερει τα ναματα της Επιστημης, και οι πολιτες του τοπου τον ανταμειβουν με την αγαπη τους, και με την ολοθερμη υποστηριξη, οταν αποφασιζει να ασχοληθει με τα κοινα. Γι αυτο και ποτε δεν εχασε. Το ονομα Γιαννης Σακελλαριου ηταν παντα εγγυηση νικης, οπου και οποτε ασχοληθηκε. Τιμησε και τιμηθηκε ως κοινοταρχης, ως περιφερειακος συμβουλος, ως Προεδρος Περιφερειακου Συμβουλιου, ως Δημαρχος. 

Στον Ιατρικο Συλλογο αναδειχθηκε Αντιπροεδρος του Πειθαρχικου Συμβουλιου, και η παρουσια του σηματοδοτουσε οτι οι αποφασεις θα ειναι δικαιες, και αντιστοιχες του κυρους και του λειτουργηματος. Ανθρωπος των συνθεσεων και των συναινετικων λυσεων.                                                           

Προσωπικα με τιμησε με την φιλια του, και με αισθηματα αμοιβαιας εκτιμησης. Τον γνωρζω απο το 1985 μεσω του αδελφου του αειμνηστου Βασιλη, που σπουδαζαμε μαζι στην Θεσσαλονικη. 

Στην σύντροφο του Κωνστανς, στον γυιο του Γιωργο, και στην ευρυτερη οικογενεια, απευθυνουμε τα πιο βαθεια συλλυπητηρεια. Ο Γιαννης θα ζει παντα στην μνημη μας.  Γαια θα εχει ελαφρα στην πατριδα του.     

Γεώργιος Κλ.Πέτρου

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων