Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας, προχθές, από το Πρότυπο Εργοθεραπευτήριου παιδιού "ανάπτυξις", της Εργοθεραπεύτριας Κατερίνας Κοπάνου. Η ημερίδα αφορούσε μια από τις συνηθέστερες διαταραχές της παιδικής ηλικίας, τη Διάσπαση Προσοχής καθώς και τις Μαθησιακές Δυσκολίες.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου γονείς, εκπαιδευτικοί και ειδικοί, ενημερώθηκαν για την εικόνα που παρουσιάζουν τα παιδιά με Διάσπαση Προσοχής, πώς κι από ποιόν γίνεται η διάγνωση και ποια πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της διαταραχής καθώς και  τη σημασία που έχει η έγκαιρη διάγνωση και παραπομπή στους ειδικούς για τη εξέλιξη αυτών των παιδιών.
Εισηγητές της ημερίδας ήταν η κ. Θώμη Κουμπούρα, Παιδοψυχίατρος, ο κ. Στράτος Αλεξάνδρου, Εργοθεραπευτής κι ο κ. Αναστάσιος Μώκας Λογοθεραπευτής-Εκπαιδευτικός , οι οποίοι στο τέλος των εισηγήσεων, σε μια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό απάντησαν σε βασικά ερωτήματα που απασχολούν γονείς και εκπαιδευτικούς σε θέματα ανάπτυξης και εκπαίδευσης των παιδιών.