Να ολοκληρωθούν άμεσα οι εκτιμήσεις των ζημιών και να καλυφθούν στο σύνολό τους από τον ΕΛΓΑ που πρέπει να αλλάξει τον κανονισμό του και να παγώσουν οι υποχρεώσεις - οφειλές προς κράτος, εφορίες, δήμους, τράπεζες ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης για τις βροχοπτώσεις στα Τρίκαλα.
Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να γίνουν όλα τα αναγκαία εγγειοβελτιωτικά - αντιπλημμυρικά έργα με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Μόλις κατά το 60% έχουν προχωρήσει οι καταγραφές των ζημιών από τις βροχοπτώσεις στα Τρίκαλα σύμφωνα με τα όσα απάντησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου.
Επιβεβαίωσε ότι ο ΕΛΓΑ δεν θα καλύψει το σύνολο των αποζημιώσεων και παρέπεμψε στα ΠΣΕΑ, δηλαδή κρατική ενίσχυση έπειτα από έγκριση των κονδυλίων της ΕΕ.
Τα έξοδα τρέχουν, οι πληγέντες δεν μπορούν να περιμένουν, σημείωσε ο Γιώργος Λαμπρούλης και τόνισε ότι οι οφειλές «παγώνουν» για ορισμένους μήνες, αλλά είναι απαιτητές και θα κληθούν οι πληγέντες να τις καταβάλουν μαζεμένες.
Για τους αγρότες ανέφερε ότι πληρώνουν ακόμα και για την αίτηση που κάνουν για να καταγραφούν οι ζημιές στα χωράφια τους και χαρακτήρισε κοροϊδία τα ΠΣΕΑ που προβλέπουν ψίχουλα μπροστά στις ανάγκες των αγροτών.
902.gr