Tην απόσυρση των νερών περιμένουν οι τρικαλινοί αγρότες προκειμένου να γίνουν οι εκτιμήσεις των ζημιών. Οι ποταμοί Πηνειός και Εννιπέας όπως και σχεδόν όλο το αποστραγγιστικό σύστημα στον κάμπο υπερχείλισαν προφανώς λόγω τη μη διευθέτησης της κοίτης, με αποτέλεσμα οι πλησιέστερες καλλιέργειες να υποστούν από σημαντική έως και ολοκληρωτική καταστροφή με τους αγρότες να δέχονται επιπλέον πλήγμα στο εισόδημά τους καθώς ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει στο 100% των ζημιών. Ένα από τα αιτήματα των αγροτών στα μπλόκα είναι η αλλαγή του καταστατικού του ΕΛΓΑ έτσι ώστε ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων να καλύπτει στο 100% τις καταστροφές από φυσικά φαινόμενα. Μόνο σήμερα το πρωί 17.000 στρέμματα σε Πηνειάδα και Ζάρκο καταπατήθηκαν από τον Πηνειό που συνεχίζει να ξεχειλίζει, προκαλώντας ένα μεγάλο οικονομικό πλήγμα για εκατοντάδες οικογένειες.
Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Ανοιξη» κάνει λόγο ότι βρισκόμαστε ξανά «στο ίδιο έργο θεατές…». Όπως σημειώνεται «όλοι οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς  γνωρίζουν με λεπτομέρειες το πρόβλημα  και τον επείγοντα χαρακτήρα αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής. Γνωρίζουν και ευθύνονται για τις μεγάλες και επικίνδυνες ελλείψεις υποδομών , τα ασυντήρητα δίκτυα , τις  φθορές, την  εγκατάλειψη».
Η Ομοσπονδία ζητά να κηρυχθούν  οι πληγείσες περιοχές  πλημμυρόπληκτες , να γίνει άμεσα καταγραφή όλων των καταστροφών και  σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνουν εκτιμήσεις και να δοθούν οι αποζημιώσεις για το 100% των ζημιών στους πληγέντες. Επίσης να υπάρξει άμεση έκτακτη επιχορήγηση των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών αντιπλημμυρικής θωράκισης.