Ως συνδυασμός «Μαζί για τα Τρίκαλα» οφείλουμε να αποδώσουμε φόρο τιμής προς τους αγωνιστές και τους πεσόντες του Νοεμβρίου του 1973. Ο μεγάλος αγώνας σε υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της ελευθερίας αντηχούν σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας μας. Ας συνεχίσουμε όλοι να υπερασπιζόμαστε το «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», έχοντας στο νου μας τους αγωνιστές εκείνους που πάλεψαν για να μπορούμε εμείς σήμερα να καρπωνόμαστε όλα τα μεγάλα οφέλη της Δημοκρατίας. 

Σήμερα ως χώρα βρισκόμαστε σε μία ιστορική υγειονομική κρίση, που έχει αναδείξει την έννοια της υπευθυνότητας. Πρέπει να θέσουμε σε προτεραιότητα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, να συνεχίσουμε να προφυλασσόμαστε και να εκπληρώνουμε το ατομικό μας καθήκον υπέρ των συνανθρώπων μας. Και η 17η Νοεμβρίου δεν χορηγεί καμία εξαίρεση από το καθήκον αυτό.

Μολονότι θεωρούμε ότι οι διαδηλώσεις και οι πορείες δεν ταυτίζονται με τις συναθροίσεις και η εν λόγω επιλογή της κυβέρνησης αποτελεί έμμεση προσβολή της επετείου, εν τούτοις σεβόμενοι τις δυσμενείς υγειονομικές συνθήκες, πρωτίστως δε δια του θεσμικού μας ρόλου, ως παράταξη δεν θα παραστούμε σε καμία επετειακή συγκέντρωση.