Νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα «ξεκλειδώσει» τη λύση για χιλιάδες αδήλωτα ακίνητα παλαιών προγραμμάτων κτηματογράφησης σε 35 δήμους της Ελλάδας προτίθεται να παρουσιάσει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Πρόκειται για ακίνητα σε περιοχές, στις οποίες οι προθεσμίες έχουν εκπνεύσει και έχουν οριστικοποιηθεί οι πρώτες εγγραφές στο Κτηματολόγιο.

Οι περιοχές αυτές είχαν εξαιρεθεί τόσο από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία είχε προχωρήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση όσο και από τη νομοθέτηση της παρούσας κυβέρνησης, η οποία είχε στηριχθεί σε αυτήν.

Αφορά περιπτώσεις, στις οποίες οι σχετικές προθεσμίες είχαν λήξει πριν από τις 30 Νοεμβρίου 2018 και είχαν εξαιρεθεί από τη ρύθμιση.

Πρόκειται για 21 περιοχές για τις οποίες η προθεσμία έληγε το 2017 και 14 περιοχές για τις οποίες η προθεσμία έληξε από τις 2 Οκτωβρίου έως και τις 19 Νοεμβρίου 2018.

Για το νομό Τρικάλων  το Γλίνος, η Πατουλιά, η Αγία Κυριακή και τα Σερβωτά συγκαταλέγεται στις περιοχές όπου ιδιοκτήτες κινδυνεύουν να χάσουν τα αδήλωτα ακίνητά τους.

Έως τώρα, πάνω από 170.000 ακίνητα πανελλαδικά (σε περιοχές που έχουν οριστικοποιηθεί οι πρώτες εγγραφές) δεν έχουν δηλωθεί και θα βρεθούν σε διαδικασία σταδιακής περιέλευσης στο Δημόσιο.

Με πληροφορίες από ethnos.gr