Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων, στα πλαίσια του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με θέμα:  «Ευρώπη, μια κοινή κληρονομιά – Βία και ανεκτικότητα», θα πραγματοποιήσει από 23 έως 25 Σεπτεμβρίου 2016 τη δράση με τίτλο:  «Βίαιες μεταλλάξεις, νεότερες επεμβάσεις και αποκατάσταση:  στο οθωμανικό συγκρότημα του Οσμάν Σαχ στα Τρίκαλα».
Στα πλαίσια του εορτασμού θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις σχολικών ομάδων και μεμονωμένων επισκεπτών για την ιστορία και αρχιτεκτονική του Κουρσούμ Τζαμί και του Οθωμανικού Λουτρού, τις μεταλλάξεις και νεότερες επεμβάσεις που δέχθηκαν διαχρονικά.  Επίσης, θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στο εσωτερικού του τεμένους, όπου φιλοξενείται έκθεση με αρχαιολογικά ευρήματα (παλαιοχριστιανική έως και περίοδο τουρκοκρατίας), που ήρθαν στο φως από ανασκαφικές έρευνες, τις οποίες πραγματοποίησε η Υπηρεσία μας στο νομό Τρικάλων.
Για τη συμμετοχή των σχολικών μονάδων παρακαλούνται, όπως οι αρμόδιοι ενημερώσουν άμεσα την Υπηρεσία, προκειμένου να γίνει έγκαιρη διαμόρφωση του προγράμματος (πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: κ. Ουρανία Μπαλογιάννη και κ. Μαρία Θεοφάνους τηλ. 2431076647).
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το ευρύ κοινό.