Πραγματικά κακός θα είναι ο καιρός των επόμενων ημερών, με το τσουχτερό κρύο να επιστρέφει και πάλι, που θα ρίξει το θερμόμετρο οριακά κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου. 

Η Τρίτη αναμένεται να τελειώσει με βροχή, ενώ η Τετάρτη που ακολουθεί αν και θα χαρακτηρίζεται από την απόλυτη ηλιοφάνεια, οι δυνατοί βορειοδυτικοί άνεμοι στην περιοχή των Τρικάλων θα φτάσουν μέχρι και τα 5 μποφόρ! Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις σε ολόκληρη την Ελλάδα την αυριανή ημέρα θα πνέουν παντού ισχυροί άνεμοι, φέρνοντας κρύο. 

Η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά, έτσι ώστε το μεσημέρι να μην καταφέρει να ανέβει πάνω από τους 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ το πρωί και το βράδυ τόσο της Τετάρτης όσο και της Πέμπτης το θερμόμετρο θα δείξει και θερμοκρασίες με αρνητικό πρόσημο. Ωστόσο, η παγωνιά θα έχει μικρή διάρκεια και μικρή ένταση. 

Από το μεσημέρι της Παρασκευής ο καιρός σταδιακά αλλάζει και βελτιώνεται, ανεβάζοντας την θερμοκρασία καθόλη την διάρκεια της ημέρας, προετοιμάζοντας το καιρικό τοπίο για το καλοκαιράκι του σαββατοκύριακου, με το οποίο θα μας αποχαιρετήσει ο Ιανουάριος. 

Τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία της ΕΜΥ μιλούν για ιδανικές καιρικές συνθήκες, με ηλιοφάνεια και αραιές συννεφιές και το πιο σημαντικό με θερμοκρασία που θα φτάσει και τους 21 βαθμούς Κελσίου! 

trikalaenimerosi.gr